Bazı Apple Watch modelleri WatchOS 9.5 güncellemesini aldı. Fakat son güncelleme akıllı saatlerde yeşil ekran hatası verdi. İşte detaylar…

Apple, teknoloji dünyasının mükemmeliyetçisi olarak bilinir, ancak bazen işler her zaman planlandığı gibi gitmez. Son zamanlarda, Apple'ın iOS ve iPadOS'ta yaptığı son güncellemeler, Lightning'den USB'ye adaptörlerin Apple kullanıcıları için çalışmamasına neden oldu ve tüketiciler arasında yaygın bir hayal kırıklığı yarattı.

Bu kez ciddi bir hata Apple Watch modellerinde görüldü. Şirket sorunu henüz resmi olarak kabul etmemiş olsa da, bir çözüm bulunması an meselesi.

Apple Watch Series 8 sahipleri ve eski model kullanıcıları, watchOS 9.5 güncellemesiyle birlikte cihaz ekranlarında tuhaf bir renk değişikliği bildirdiler

En yaygın şikayet, bildirim merkezi, kontrol merkezi ve kilit ekranı gibi alanlarda yeşil bir tonun görünmesidir. Ancak, bazı talihsiz kullanıcılar diğer menülerde, UI öğelerinde ve uygulamalarda renk değişiklikleri yaşadı.

Ayrıca watchOS 9.5'e güncelleme yapan birçok kullanıcı herhangi bir sorunla karşılaşmadı. Hatta bazı kişiler ekranlarının yeşil yerine gri tonlarda göründüğünü bildirmiştir. Özellikle, Apple Watch Ultra birimlerinde bu renk bozulmasının meydana geldiğine dair herhangi bir rapor bulunmamaktadır.

Şaşırtıcı bir şekilde, Apple Watch SE ve SE 2 modelleri, yeşil veya gri renk tonu hatasından büyük ölçüde etkilenmiyor gibi görünüyor. Yine de sahip olduğunuz Apple watch modeli ne olursa olsun, henüz yüklemediyseniz watchOS 9.5 güncellemesini ertelemek iyi bir fikir olabilir.

Geçmiş deneyimlere dayanarak, Apple'ın yakın gelecekte, muhtemelen yaklaşan watchOS 9.6 yazılımının bir parçası olarak bir yama yayınlaması muhtemeldir. Bu güncelleme, yeşil renk tonu sorununu ele almalı ve bu beklenmeyen sorunu yaşayanları rahatlatmalıdır.