Web hosting, web sitenizi veya web uygulamasını internette yayınlamanıza izin veren bir online hizmettir. Bir hosting hizmetine kayıt olduğunuzda, web sitenizin çalışması için gerekli olan dosya ve verileri depolayabileceğiniz bir sunucu üzerinde alan kiralamış olursunuz.

Web Hosting Nedir?

Web host hizmetinin görevi, sunucuyu güvenli ve açık tutmak ve ziyaretçilerinizin içeriğinizi (metinler, görseller ve dosyalar) sunucudan tarayıcılarına aktarmaktır. Bu nedenle, yeni bir web sitesi kurmak istiyorsanız, sunucu alanı sağlayabilecek bir hosting şirketi de bulmanız gerekir.

Web host sağlayıcınız tüm dosyalarınızı, içeriklerinizi ve veritabanlarınızı sunucuda depolar. Alan adınızı tarayıcınızın adres çubuğuna girdiğinizde, host sağlayıcınız talebi karşılamak için gerekli dosyaları gönderir. Odeaweb üzerinden hosting satın alma işlemlerinizi yapabilirsiniz.Web siteniz için sunucu alanı sağlamanın yanı sıra, hosting sağlayıcıları aynı zamanda web site yönetimiyle ilgili hizmetler de sağlayabilir.

Aynı zamanda web siteniz daha büyükse daha fazla sunucu alanına ihtiyacınız olur. SSL sertifikaları (https:// protokolünü kullanan güvenli siteler için), e-posta hosting, sayfa kurucular, geliştirici araçları, müşteri destek hizmeti (genellikle canlı sohbet yoluyla) ve otomatik web site yedekleme. Paylaşımlı bir hosting planı gibi bir seçimle başlarken küçük bir başlangıç yapmak mantıklıdır. Siteniz büyüdükçe daha iyi bir hosting paketine geçiş yapabilirsiniz.

Nova Sandalye'den Geniş Ürün Yelpazesi Nova Sandalye'den Geniş Ürün Yelpazesi

Kısacası, web hosting, bir web sitesi kurmak ve bir web varlığı oluşturmak için ihtiyacınız olan bir hizmettir. İyi bir web host şirketi, içeriği hatasız bir şekilde sunmanıza yardımcı olur ve kullanıcılarınıza mükemmel bir kullanıcı deneyimi sunarak web sitenize olabildiğince fazla ziyaretçi çeker. İstediğiniz zaman odeaweb.com adresine giriş yaparak kendiniz için uygun olan bir hosting paketi alabilirsiniz. 2024 yılında geçerli olan kampanyalar ve çok daha kaliteli özellikler ile hostinglerde fırsatı kaçırmayın.