R10.net Webmaster Forumu bu alanda sizlere bir çok kategoride hizmet verenleri ve hizmet almak isteyenleri buluşturan bir yapıya sahip. Çalışma saatlerinin ayarlanabilmesi ve yapılacak işleri seçme şansının olması freelance çalışmanın yaygınlaşma sebepleri arasında yer alıyor. Webmaster alanı, kapsamı gereği bu şekilde çalışmaya son derece uygunken güvenilir ve geniş bir kitlesi bulunan R10, ideal bir platform olarak Türkiye’de ön plana çıkmaktadır. 

R10.net Nedir?

R10.net Türkiye’nin en gelişmiş ve yaygın olarak kullanılan webmaster platformudur. 2005 senesinde kurulan site, Google servisleri ile ilgili bilgi ve hizmet vermeyi amaçlayarak yola çıkmıştır. ‘’We Love Google’’ sloganı ile bilinen R10, her sene sahip olduğu üye portföyünü genişleterek hem normal kullanıcı hem de kurumsal yüzlerce kullanıcıya sahip ve bugün binlerce kullanıcıya ulaşmıştır. 

Alexa’ya göre R10, küresel çapta 2861. ve Türkiye’de ise 34. sırada yer alır. ABD merkezli Amazon şirketi tarafından 1996’da kurulan ve dünya genelinde sitelerin trafiğini analiz etmede güvenilirliği ile bilinen Alexa, siteyi ziyaret edenlerin hareketlerinden yola çıkarak ölçümleme yapar. 

R10 Nasıl Üye Olunur?

R10’a üye olmak için davetiye sistemi oluşturulmuştur. Buna göre ancak halihazırda üye olan biri davetiye göndererek başkasının yeni bir üyelik açmasını sağlayabilir. Aynı zamanda son yıllardır üyelik başvuruları yapılabilmekte ve üyelik sürecinde kişiler, kendilerini anlatan bir yazı yazar ve kendi yetkinliklerini anlatarak başvuru yapabilmekte ve/de yöneticilerin onayından geçen üyelere davetiye gönderimi yapılmaktadır. Bununla birlikte Ücretli üyelikler R10’un sunduğu farklı avantajlardan yararlanabilir. 

R10’un üye sayısının fazlalığı ve portföyün çeşitliliği, webmaster alanında Freelance çalışan kişilerin yüksek miktarlarda para kazanmasına olanak tanır. R10’da web tasarımı oluşturmaktan farklı işletim sistemlerine dair uygulama ve oyun hazırlamaya dek geniş içeriklerde kategoriler yer alır. 

R10.net İle Freelance Çalışabilme İmkanı

Gerekli kayıt adımlarını tamamladıktan sonra site kapsamında sunulan kategorileri görüntüleyebilir ve sizde içerik ve iş ilanlarınızı paylaşabilirsiniz. Bu kategoriler, yazılım, donanım, sosyal medya, seo çalışmaları, google servislerinden tutunda 2. el eşya satışına kadar bir çok alanda bilgi ve alışveriş forumları bulunmaktadır. Bilgi almak istediğiniz veya bilgi paylaşımında bulunmak istediğiniz konu hangisiyse bu kategorilerden birini tercih edebilir ve işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Bir konuda fikir sahibi olmak isterseniz de forumun üyelerine sorular sorabilir ve bilgi alabilirsiniz.

Bahsi geçen bu forum sitesinin sunduğu asıl avantaj ise para kazandırabilir bir sisteme sahip olmasıdır. Örneğin kendi profiliniz üzerinden yaptığınız işe yönelik bir ilan oluşturabilirsiniz. Bu ilanda neleri iyi yaptığınızı ve hangi konularda yardımcı olabileceğinizi belirtebilirsiniz. İlanınız ile ilgilenen bireyler, mesaj yolu ile sizlere ulaşacak ve çalışmaya başlayacaktır. Bunun sonucunda da yaptığınız hizmet karşılığında ödeme alabilirsiniz.

Webmaster Ne Demek?


 
İnternetin hayatımıza entegre olması ile birlikte Web 2.0 farklı iş kollarının ortaya çıkmasını sağladı. Webmaster, kurum ya da şahısların sahip oldukları web site ve uygulamalarını yönetmekle sorumlu olan kişilere verilen isimdir. Webmaster alanı, sunucu ve yazılım açısından verilen hizmetleri kapsar. Webmaster, web sitesinin sıfırdan tasarlanması, geliştirilmesi, değiştirilmesi ve bakım faaliyetlerini koordine eder. 
Webmaster Sorumlulukları Nelerdir?

Web sitesinin oluşturulması tasarım, içerik ve teknik açılardan farklı birimlerin kontrolü ile gerçekleşir. Webmaster, bu süreci denetlemekle görevlidir. Yaygın olarak webmasterın sorumlulukları aşağıdaki unsurları kapsar.

Erişimi ve kullanımı pratik olan web siteleri geliştirmek

Sunucuları yapılandırmak, bakım ve kontrolünü sağlamak

Web sitelerini işletim sistemi, cihazlar ve tarayıcı olmak üzere test etmek


 
Site güvenliğini, giriş sayfası ve güvenlik duvarlarını ayarlayarak sağlamak

Web sitesinin kapasitesini ve hızını optimum seviyede tutmak

Sayfadaki görüntü ya da bozuk bağlantıları düzeltmek

Web sitesindeki hataları ayıklamak

Web sitesinin performansını ve trafiğini analiz etmek & incelemek 

Site içeriğini SEO uyumlu şekilde güncellemek

Teslim tarihlerine ve bütçeye uygun olarak maksimum müşteri memnuniyetini sağlayacak şekilde çalışmak.

R10’da Webmaster Alanında Çalışmak

R10’daki hizmet talebinin yüksek olması, işverenler ile webmaster alanında çalışmak isteyenlerin kolaylıkla bir araya gelmesini sağlar. Sektörde öncü bir platform olması sayesinde webmaster alanında iş gücüne ihtiyacı olanlar direkt olarak R10’a başvurur. Bu sayede freelance çalışmak üzere R10’da her daim iş bulmak mümkündür. Web sitelerinin mütemadiyen bakıma ve güncellemeye ihtiyaç duyması, aynı zamanda SEO uyumlu yeni içeriklerin sürekli olarak oluşturulmasının gerekliliği bu durumun öncelikli sebepleri arasında yer alır.

Editör: TE Bilişim