Leica M Serisi çıkarılabilir lensli Xiaomi 12S Ultra Concept tanıtıldı. İşte, Xiaomi 12S Ultra özellikleri…

Xiaomi 12S Ultra Concept Özellikleri Nelerdir?

Xiaomi, üzerinde çalıştığı ilginç bir yeni akıllı telefonu tanıttı. Söz konusu cihaz, gelişmiş fotoğrafçılık için takılabilir bir Leica lens içeren benzersiz bir arka kamera kurulumuna sahip olan Xiaomi 12S Ultra Concept Edition'dır.

Özel bir konsepte sahip olan cihaz, sınırlı sayıda üretildi. Xiaomi markasına ait yeni akıllı telefon hakkında tüm bilgiler sizlerle…

Çinli teknoloji devi, resmi Weibo hesabında yeni bir tanıtım videosu ve görsel posteri paylaştı. Bu tanıtımlara baktığımızda, yakında çıkacak olan telefonun kamera fotoğrafçılığına net bir şekilde vurgu yapan üst düzey bir model olduğunu görebiliriz.

Cihazın arkasında 1 inçlik bir birincil kamera sensörü yer alıyor. Ancak bu sensör, büyük arka kamera modülünden ayrılabilen özel bir Leica M serisi lens ile çok daha donanımlı olacak.

Resmi notlara göre Xiaomi, yeni 12S Ultra Concept sürümünün fotoğraf performansını artırmak için bir akıllı telefona tam bir Leica kamera lensi takan ilk marka oldu. Bu lens, ilk kez bir amiral gemisi akıllı telefonda karşımıza çıkıyor.

Cihazla ilgili daha ince detaylar henüz netlik kazanmasa da markanın CEO'su Lei Jun, kameralarla ilgili bazı detayları paylaştı. 12S Ultra Concept, görünüşe göre, biri akıllı telefonlarda bulunan normal bir sensör olmak üzere iki adet 1 inç sensör sunarken, modülün ortasındaki harici lenslerle eşleştirilmiş.

Ayrıca modülde ultra geniş açılı bir lens de bulunuyor, ancak yakınlaştırma lensi yok. Büyütme yeteneği sadece harici lens tarafından da sunulabilir. Yakında Xiaomi 12S Ultra Concept hakkında daha fazla detay paylaşılacaktır.

Editör: Didem Bektaş