Xiaomi 13 Ultra, hayalini kurduğunuz USB 3.0 Xiaomi telefonu olabilir. İşte, Çinli teknoloji devinin yeni serisinin ultra modeline dair çarpıcı detaylar!

Xiaomi, USB teknolojisinde geride kalıyor ve hala telefonlarındaki eski USB 2.0 bağlantı noktasına bağlı kalıyor. Özellikle Samsung gibi pazardaki diğer büyük oyuncular çoktan yapmışken, markanın neden USB 3.0'a geçiş yapmadığı oldukça şaşırtıcı. Bununla birlikte, geçen yıldan beri Xiaomi'nin USB 3.0'ı test ettiğine dair söylentiler dolaşıyor ve görünüşe göre yakında çıkacak olan Xiaomi 13 Ultra, bu uzun zamandır beklenen yükseltmeyi sunan ilk telefon olabilir.

Güvenilir bir kaynak olan Digital Chat Station'a göre, yakında çıkacak olan Xiaomi 13 Ultra, bir USB 3.x bağlantı noktası ile donatılmış olarak gelecek. Bu bilginin doğru olduğu ortaya çıkarsa, bu, bir Xiaomi akıllı telefonun bu özel USB standardını ilk kez içerdiği anlamına gelir.

Şu anda, Xiaomi'nin alt markası Black Shark'ın yalnızca bazı oyun telefonları USB 3.0 standardını desteklemektedir.

Bu, tüketici olarak sizin için çok şey ifade etmelidir çünkü USB 3.0, USB 2.0'dan daha iyi hız ve daha verimli güç yönetimi sağlar. Ayrıca, yüksek çözünürlüklü ekranların HDMI'ye çıkış vermesini sağlar. Bu, çeşitli senaryolarda özellikle avantajlı olabilir. Örneğin, bir slayt gösterisi sunmak veya ayrı bir adaptör olmadan daha büyük bir ekranda sunum yapmak istediğinizde.

Hatırlatmak gerekirse, Xiaomi 13 Ultra bu ay küresel pazarda görücüye çıkacak. Tıpkı geçen yılki Xiaomi 12S Ultra gibi, telefon da Leica tarafından ayarlanan dörtlü kamera kurulumuyla birinci sınıf bir fotoğrafçılık deneyimi sunacak. Snapdragon 8 Gen 2 SoC ile çalışan telefon, hem kablolu hem de kablosuz şarjı destekleyecek. 16 GB'a kadar LPDDR5x RAM ve 1 TB UFS 4.0 depolama alanına sahip olabilir ve Android 13'ü kutudan çıkarır çıkarmaz çalıştırabilir.

Editör: Didem Bektaş