Xiaomi 14 Pro sonunda göründü! Çinli markanın yeni amiral gemisi akıllı telefonu seneye piyasaya çıkacak. İşte, tasarımını ortaya çıkan ilk görseli!

Xiaomi 13 serisi, Aralık ayında Çin'de çıkış yaptı. Bu akıllı telefonlar daha sonra Şubat ayı sonlarında küresel pazarlarda duyuruldu. Geçen hafta, şirket Xiaomi 13 Ultra'yı tamamladı.

Sonuç olarak, Xiaomi 13 ailesi fırından yeni çıktı. Bununla birlikte, firmanın yöneticilerinden biri şimdiden yeni nesil telefonlardan birinin tasarımıyla ilgili detayları vermeye başladı.

Çin'de Xiaomi 14 Pro'nun Mi 11 Ultra'ya benzer bir tasarıma sahip olup olmayacağı soruldu. Bu soruya şirket yöneticisi, Xiaomi 14 Pro'nun tasarımını sonlandırdıklarını açıkladı. Ayrıca bu tasarımın Mi 11 Ultra'dan "daha harika" olduğunu da sözlerine ekledi.

Xiaomi Mi 11 Ultra benzersiz bir tasarıma sahipti. Arkasında bildirimler, hava durumu, müzik çalma kontrolleri ve daha fazlası için ikincil bir ekranla geldi. Aslında Mi Band 5'in ekranını kullandı.

Cihaz, şirketin Mi 10 Ultra'dan sonraki ikinci Ultra akıllı telefonu oldu. Bu, Xiaomi'nin kamera odaklı bir telefondaki ilk denemesiydi. Tıpkı mevcut nesil Xiaomi 12 Pro gibi, seramik bir sırtı vardı.

Xiaomi 14 Pro söz konusu olduğunda, bununla ilgili hiçbir ayrıntıya sahip değiliz. Bu konuda ilk kez bilgi alıyoruz ve bu da bir şirket yetkilisinden.

Muhtemelen yeni nesil Qualcomm Snapdragon 8 serisi işlemciler ve yükseltilmiş bir kamera sistemi ile gelecek. Xiaomi 14 Pro muhtemelen 2023'ün son çeyreğinde Çin'de vanilya modeliyle birlikte duyurulacak.

Editör: Didem Bektaş