2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye’nin ilk kripto para haber kaynaklarından COINTURK, XRP tarafındaki son gelişmeler ve XRP fiyatı hakkında bir yazı kaleme aldı.

Balinalar Neyi Hedefliyor?

COINTURK ve COINTURK NEWS adlı iki kripto para haber sitesinde de belirtildiği gibi Whale Alert 25 Nisan’da yayınladığı bir yazıda, bir balinanın 29.300.000 XRP’yi kripto borsası Bitstamp’a taşıdığını bildirdi. Buna ek olarak elde edilen veriler, balinanın Bitso’ya da 14 milyon XRP aktardığını ve XRP varlıklarını potansiyel olarak elden çıkardığını da ortaya koydu.

Öte yandan Yargıç Torres’in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun XRP token satışlarına yanıt olarak geçici bir temyiz başvurusunda bulunmasına izin vermesi büyük bir satışa neden oldu. XRP fiyatı 0,6 dolar ve 0,5 dolarlık iki kritik destek seviyesinin altına düştü. Kripto para birimi şu anda 0,5 dolar destek seviyesinden toparlanıyor ancak  trader’lar ve balinalar varlıklarını satmaya karar verirse büyük bir düşüş riski taşıyor.

Bunlara ek olarak analistlere göre, düşüş mum fitili geçen hafta 0,42 dolara kadar uzandı. Beşinci en büyük kriptonun yükselen trend çizgisinden 1 dolara doğru toparlanıp toparlanmayacağını ya da düşüşleri 0,42 dolara mı yoksa daha da kötüsü 0,3 dolara mı uzatacağını söylemek için henüz çok erken.

Ripple Nedir?

XRP (Ripple), kripto para dünyasında önemli bir yere sahip olan dijital bir varlıktır. Ripple protokolü ve ağı, finansal işlemleri hızlı, düşük maliyetli ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmeyi amaçlar. XRP, bu ağın kullandığı yerel kripto para birimidir.

Ripple ağı, geleneksel ödeme sistemlerine alternatif olarak tasarlanmıştır. Ağın temel amacı, sınır ötesi ödemeleri daha hızlı ve daha ucuz hale getirmektir. Geleneksel finansal sistemlerde uluslararası para transferleri genellikle günler alabilirken, Ripple ağı aracılığıyla bu işlemler saniyeler içinde gerçekleştirilebilir.

Ripple'ın en belirgin özelliği, merkezi olmayan bir dağıtık defter teknolojisi kullanmasıdır. Bu, işlemlerin bir merkezi otoriteye veya bankaya bağlı olmadan gerçekleşmesine olanak tanır. Ancak, Bitcoin gibi diğer kripto paralardan farklı olarak, Ripple ağı daha çok finansal kuruluşlar ve bankalar arası ödemelerde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Ripple, 100 milyarlık bir XRP arzıyla başladı. Ancak, bu arzın büyük bir kısmı Ripple Labs tarafından kontrol edilmekteydi. Bu nedenle, XRP'nin merkeziyetçi bir yapıya sahip olduğu eleştirilerine maruz kaldı. Daha sonra Ripple Labs, XRP'yi merkezi kontrolün dışına çıkarmak ve topluluğun daha fazla katılımını sağlamak amacıyla çeşitli adımlar attı.