Sonbahar mevsiminin gelmesiyle yurdun dört bir yanında sıcaklıklar düşmeye başladı. Özellikle farklı illerdeki yüksek dağlara kar yağması sebebiyle sıcaklıklar aniden düşmüştü. Öte yandan Karadeniz Bölgesinde de yüksek dağlara kar yağışı sonrası sıcaklıklar bir hayli düştü. Uzun süreli sıcaklıkların sona ermesiyle birlikte Karadeniz Bölgesi yağışlı havaların etkisi altına girmiş durumda. Karadeniz'in önde gelen şehirlerinden Trabzon'da da yağışların artması vatandaşları bir hayli etkilemiş durumda.

Bilindiği üzere bu mevsimde Trabzon'da ve Karadeniz Bölgesinde vatandaşlar kışlık hazırlıklarını yapmaya çaşılıyor. Özellikle hayvanlarının ot ihtiyacını kendi bahçelerinden sağlayan yöre halkı yağışlı havaların gelmesiyle hiçbir çalışma yapamıyor. Havaların yağmurlu olması sebebiyle ot kesip kurutamayan vatandaşların tüm umudu yağmurlu havanın yerini güneşli havaya bırakması. 

Ayrıca Trabzon'un bütün bölgelerinde yağışlar 3 gündür aralıksız bir şekilde devam ediyor. Hava tahmin raporlarına göre yağışların 1 hafta daha devam etmesi bekleniyor. 
Hava tahmin raporlarına göre gelecek hafta Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarının yükseleceği ve güneşli havaların geri geleceği tahmin ediliyor.

İşte Trabzon için 15 günlük hava tahmin raporu:

Screenshot (1)