YAPIN ARTIK ŞU TAKVİYELERİ! NEYİ BEKLİYORSUNUZ?

Abone Ol

Burak Beşiktaş’a gitti, Onur futbolu bıraktı, Kucka Parma yolcusu, Esteban ayrıldı, Olcay kadro dışı, Zeki satıldı, Toure, Sosa, Uğurcan ve Ogenazi sakat, İranlılar milli takımlarında, alt yapıdan gelen oyuncular ise henüz hazır değillermiş ve Trabzonspor bu haliyle lider Başakşehir karşısına çıkacak.

6 puanlık mücadeleye bu haliyle çıkmasına üzülüyorum. İyi bir hazırlık dönemi geçirmiş olsalar da, kadrosunu güçlendirmemesi umudumu kırdı. Hamurun şerbeti olmadıktan sonra tadı da olmaz. Trabzonspor iyi bir yolda ilerliyor fakat eksikleri çok, mevcut kadrosunu güçlendiremedi. Bu haliyle maratonun sonunu getirmesi zor olacak.  

Başkan Ağaoğlu önceliğini ekonomik yapıya vermiş, aksayan diğer konuları ise görmemezlikten geliyor. Haksızda sayılmaz ama yinede önemsemeliydi çünkü bu fırsatlar insanın ayağına her zaman gelmiyor.

Trabzonspor doğru takviyeleri şimdi yaparsa ligde enteresan işlerde yapabilir. Şampiyon olabilir mesela. Ben inanıyorum fakat benim kadar başkan inanmıyor gibi.

 İnanmamakla ne kadar doğru yapıyor bilemiyorum ama Trabzonspor 35 yıldır mücadelesini verdiği başarıya bu kadar yaklaşmışken sonunu da getirebilirdi. Bu yüzden olsa gerek iki yakası da bir araya gelmiyor. Bence asıl sıkıntı başkanın bir tarafı düzeltirken diğer tarafı görmemezlikten gelmesidir. Şayet biraz inanıp eğilseydi mutlu sona daha yakın olacaktı fakat pek istekli gibi davranmıyor.

Aslında bu durum Trabzonspor’un var olma sebebine de ters. Şampiyonluk yoksa Trabzonspor’da yoktur. Futbol bir yarış oyunudur, Trabzonspor’un ise bu yarışta var olma sebebi şampiyonluktur.  Hazır böyle bir atmosferi de yakalamışken sonunu da getirilebilir. Bu biraz da yönetimin elinde. Boynu bükük küheylan gibi gezecekleri yerde 4 sağlam transfer yaparak takımı kafaya oynatabilirler.

Bakın Başakşehir’e, bir proje takımı olmasına rağmen şampiyonluğa inanarak takviyelerini yapıyor. Ayrıca 3 büyükler, onlarda yapıyor, çökmüş ekonomik yapılarına rağmen geri durmuyorlar. Hala inançları var, üstelik ligdeki durumları pek iç açıcı değilken ama Trabzonspor onlar gibi değil. Şampiyonluk şansı varken de umursamazlıktan geliyor. Bir inansalar, ayağının ucunu yorganından biraz kaçırabilseler olacak.

FİFA’dan Trabzonspor’a transfer yasağı gelmiş diyorlar ya, ben buna pek inanmıyorum. Bence başkan cimri davranıyor. Trabzon’un gerek siyaset, gerek bürokrasi, gerekse iş dünyasında bu kadar büyüğü varken bu işin altından kalkamayacak olması zor olur.

Birde “Şu gitti şu kadar para, bu gitti bu kadar para ödemekten kurtulduk” demiyorlar mı, “O halde bütün kadroyu satıp var olan tüm ödemelerden kurtulun” diyesim geliyor. Bütün kulüpler ödeme yapıyor, sadece Trabzonspor değil. Belki bordo mavililerin durumu biraz farklı olabilir ama tasarrufun fazlası da tribünleri etkiler. Bir taraftan kazanırken; diğer taraftan da kaybedebilirsiniz. Şehri inandırıp havaya sokmak daha karlı olur zira arz talebi karşılarsa zarar ziyanda olmaz.

Zaten eninde sonunda bu takviyeleri yapılacak. Ha bugün, ha yarın ama yapılacak. Futbolun doğasında olan bir şey. Ben derim ki yaparken zamanlama hatası yapmayın. Zaman şimdiki zamandır, Trabzonspor’un şu anda ihtiyacı var. Yarın borcun kalmaz fakat iddianda kalmadıktan sonra yapmışsın neye yarar?  

Rakip Başakşehir Trabzon’a tam kadro geliyor. İnanmışlar, kazanacağız diyorlar. Eksikleri de yok. Zaten iyi de bir kadrosu var, Robinho’yu da almışlar ki, çok zor bir maç olacak.

Şayet Trabzonspor hamlelerini zamanında yapmış olsaydı (Çok geçte sayılmaz) dengeler değişebilirdi. Başta dediğim gibi başkan inanmıyorsa başka kim inanacak?

Aslında bu durum pek hoşuma gitmiyor. Takım şaha kalkmışken yolda yakıtını almaması, göz göre göre inanmamazlıkları sinirimi bozuyor.  

Sanki bütün yük Ünal hocanın omuzlarına kalacak gibi. Seri kayıplardan sonra kimse ona yüklenmesin derim çünkü bu kadar malzemeden ancak bu kadar yiyecek çıkar.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }