PSG Teknik Direktörü Christophe Galtier, Fransa'da ciddi bir ırkçılık suçlamasının hedefi haline geldi.

Nice'in eski sportif direktörü Julien Fournier, geçtiğimiz Eylül ayında Paris Saint-Germain Teknik Direktörü Christope Galtier'i işaret ederek 'Asla açıklayamayacağım ciddi şeyler var' demişti. 

Lille döneminde Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Mehmet Zeki Çelik'in hocalığını yapan Galtier'in, Nice teknik direktörüyken takımın sportif direktörü Fournier'e yolladığı mail ortaya çıktı.

RMC Sport'un haberine göre Galtier mailde, "Takım, çok fazla siyahi ve cuma günleri camiye giden pisliklerden oluşuyor. Bu kadar siyahi ve müslüman olmamalı." şeklinde ifadeler kullanıyor.

YUSUF YAZICI’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Christope Galtier’e sahip çıkan Yusuf Yazıcı, ‘’Gerçek her zaman ortaya çıkar ama birlikte çalıştığım bir koç olarak Galtier hakkındaki düşüncelerimi ifade etmem gerekiyor. Hem saha içerisinde hem de saha dışında özgürlük, inanç ve kişisel tercihler konusunda son derece profesyonel ve hassas. Hiçbir davranışım için baskı hissetmedim. Sızdırılan şeylerin doğru olmadığına kesinlikle inanıyorum.’’ ifadelerini kullandı.

ekran-resmi-2023-04-13-102242