Yaz geldiği anda herkesin şehrin sıcağından, gürültüsünden ve yoruculuğundan kaçmak için bir çözüm aramaya başlar. Bu noktada en doğru seçeneklerden biri olabilir. Şehrin gürültüsünden uzak, doğa ve su ile iç içe birkaç gün herkese iyi gelecektir. Bu anlamda tatil için bir otel odasından ziyade yazlık villa seçimi, aileler ve kalabalık gruplar için özellikle daha iyi olacaktır. Evinizden uzak olsanız bile ev konforunda hatta lüks bir ev konforunda tüm sene üzerinizde biriken siniri ve yorgunluğu atabilir, sevdikleriniz ile açık havada vakit geçirmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Kiralık Yazlık Çeşitleri

Kiralık yazlık dendiğinden otel ve kamp harici birçok konaklama mekânı göz önüne çıkıyor. Bunlardan en çok tercih edilenleri yazlık bir sitede apartman dairesi kiralamak, müstakil yazlık ev kiralamak ve villa kiralamaktır. Bu anlamda apartman dairesi kiralamanın otel odasından pek de bir farkı yoktur. Tercih edilebilir fakat bizim önerimiz kiralık villa tercih etmeniz yönünde. Çünkü villada alanınız apartmana, müstakil eve göre çok daha geniş. Aynı ev konforunda fakat kalite ve şıklık açısından da otellerin ‘ King Suit ‘ olarak adlandırılan odalarıyla da yarışır kapasitede. Bu anlamda kiralık yazlık çeşitlerinden en çok tercih edilenin kiralık villa olduğu söylenebilir. Yazlık villa kiraladığınızda sevdikleriniz ile birlikte veya geniş arkadaş gruplarınız ile dinlendirici ve eğlenceli bir tatil fırsatını uygun fiyatlara yakalama imkânınız vardır.

Kiralık Villa

Yazlık villalar genel olarak ları, lar, havuzlu villalar, çocuk havuzlu villalar olarak genel başlıklar altında kiralanmaktadır. Bu anlamda çocuklu aileler hem havuzlu hem de çocuk havuzlu villaları tercih ederler. Çünkü ebeveynler geniş havuzda güzel vakit geçirirken çocuklar da herhangi bir tehlike olmaksızın, çocuk havuzunda gönüllerince eğlenebilirler. Bunun yanında balayı için tatile çıkan çiftler, korumalı villalar seçerek, baş başa romantik günler geçirerek evliliklerini kutlayabilirler. Bu şekilde her zevke ve alana hitap eden villalar uygun fiyatlar ile sunulmaktadır.

Muhafazakar Villa

Villa çeşitleri genelde villanın boyutu, ek özellikleri ve yapısı ile belirlenmektedir. Villanın boyutu kişi sayısı ile ölçülebilir. Örneğin iki kişilik bungalov tarzı villalar da mevcut iken 6 kişilik dublex villalar da seçenekler arasındadır. Bunun dışında havuz, çocuk havuzu, sauna, yerden ısıtmalı sistem gibi ek özelliklerin de bulunduğu villalar mevcuttur. Son olarak villa çeşitlerinde yapıdan bahsedecek olur isek, villanın aileye, kalabalık gruba, yeni evli çifte, muhafazakâr çiftlere göre farklı yapılarda tasarlanmış olması söz konusudur.

 

 

 

Havuzlu kiralık yazlık denildiğinde genel olarak bu yazlıklar villa tarzında olmaktadır. Havuzu villanın kendisine ait olup, tatil süresi boyunca kiralayanlar dışında kimse tarafından kullanılmamaktadır. Bu anlamda çoğu kiralık villanın havuzu bulunmaktadır. Bunlar arasında ayrım yaparken çocuklu aileler çocuk havuzu olan villaları, muhafazakâr çiftler veya balayı çiftleri korunaklı yapıda olan muhafazakâr villa ları tercih edebilmektedirler. Buradaki korunaklı yapıdan kasıt, çiftler bahçeye çıktığında veya havuza girdiğinde başka hiç kimse tarafından görülme olasılığının bulunmaması anlamına gelmektedir. Bunun dışında balayı villalar da genel anlamda korunaklı olan yapılardan seçilir ve bu da villanın bahçesinin ve içerisinin dışarıdan görünmemesi anlamına gelir. Yeni evli çiftler tarafından balayı villası sıklıkla tercih edilmektedir. Bu anlamda hangi büyüklükte ve özelliklerde villada tatil yapmak istediğinizi belirleyip, rezervasyon oluşturduktan sonra, sevdiklerinizle güzel günler geçirebilir tüm bir senenin yorgunluğunu bir haftadan üzerinizden atarak, yeni çalışma dönemine dinamik bir şekilde başlayabilirsiniz.

Editör: Haber TS