Yemek odası mobilyaları seçimi söz konusu olduğunda pek çok insan kafa karışıklığı yaşar. Bunun sebebi ise kişilerin ne seçeceği ve nasıl seçeceği konusunda tereddüde düşmesidir. Evlerinde bulunan yemek odasını iyi tanıyan insanlar, seçimler konusunda kararlıdır bu sebeple kafa karışıklığı yaşamaz ve bilinçli bir şekilde karar verirler.

Yemek odası mobilyaları, kullanıcıların zevklerine ve ihtiyaçlarına hitap etmelidir. Seçim yapacak kullanıcılar yemek odası içerisinde bulunacak tüm eşyaların özelliklerine hakim olmalıdır. Bu mobilyalar, sadece yemek odası için tasarlanmış ürünlerden oluşmaktadır ve ürünler şu şekilde sıralanabilir:

·       Konsol

·       Yemek masası

·       Sandalye

·       Vitrin

Bu tür ürünler yemek odası için tasarlanmış ürünlere örnek verilebilirler. Aynı zamanda yemek odası takımları, birbirini şıklık ve ihtiyaç bakımından tamamlayan ürünlerden oluşan birer set olma özelliğine sahiptir.

Yemek Odaları Şıklığını Bu Tasarımlarla Taçlandırıyor!

Yemek odası takımı ile bezenmiş bu odalar, aynı zamanda misafirlerin ağırlandığı bir alan olma özelliğine sahiptir. Bu sebeple bu odalar tamamen sizin zevkinize hitap etmelidir. Ve aynı zamanda gelen misafirlere sizin zevkleriniz hakkında bilgi vermelidir.  Sizlere fikir vermesi amacıyla yemek odası takımları için birkaç örneği sıraladık:

·       Natural Dişbudak Yemek Odası: Doğaseverler için uygun bir seçim.

·       Mobel Füme Yemek Odası: Modern bir tasarım severken klasikten de kopmak istemeyenler için uygun olabilir.

·       İstanbul Country Yemek Odası: Klasik severler için muazzam bir örnek. Bu yemek odası takımıyla kendinizi sarayda gibi hissedeceksiniz.

·       Style Yemek Odası: Bu yemek odası takımından sonra modernizm kavramı sizler için yeniden şekillenecek.

·       Santra Yemek Odası: Siz de bu yemek odası takımını seçebilir ve geleceğin modasına yön verebilirsiniz.

·       Optimus Yemek Odası: Vintage severler için doğru bir tercih.

Siz de bu yemek odası takımlarından dilediğinizi seçebilir, tarzınızı yemek odası aracılığı ile sevdiklerinize yansıtabilirsiniz.

Yemek Odası Mobilya Modellerinde Geniş Renk Skalası

Yemek odası mobilyaları seçiminde en çok dikkat edilmesi gereken şey renk ve rengin yaratacağı ahenktir. Odanızda ahengi yakalayabilmeniz için rengin gücünü kullanmalı fakat bu gücü kullanırken doğru seçimler yapmalısınız. Doğru seçimler yapabilmeniz adına bazı tüyoları sizler için hazırladık:

Konsol Modelleri

Konsol modelleri yemek odasına giren kişilerin dikkatini ilk çeken ürünler olma özelliğine sahiptir. Yemek odası takımının en ihtişamlı parçası olan bu ürünü, mutlaka diğer ürün renkleri ile uyumlu seçmeniz gerekmektedir. Fakat bunu yaparken konsolun sönük kalmamasını da sağlamanız gerekir.

Bu sebeple konsollar, diğer yemek odası mobilyaları ile kıyaslandığında ya bir tık koyu ya da bir tık açık seçilmelidir. Bu tüyo sayesinde konsolu ön plana çıkarmış olursunuz.

Yemek Masası

Yemek esnasında diyalog az olacağından insanlar, odağını masaya verme eğilimi sergilerler. Bu sebeple yemek masası seçiminiz büyük bir önem arz eder. Masanın düz ama şık bir dizaynının olması hem uyumu kolaylaştıracak hem de yemekten alınan tadı, keyif ile harmanlayacaktır.

Sandalye Modelleri

Sandalye modelleri masa ile kontrast bir desene ya da renge sahip olmalıdır. Bu şekilde bir elmanın iki yarısı olan bu iki ürün birbirlerini kolaylıkla vurgulayabilir.

Vitrin Modelleri

Vitrin modelleri söz konusu olduğunda şaşaadan ödün vermemelisiniz.  Vitrininizin gösterişli olması hem sizin içinizi açacak hem de misafirlerinizin gözlerini kamaştıracaktır. Şayet tüm bu modeller ve tüyolar kafanızı karıştırıyorsa, tasarım sektöründe modası hiç geçmeyen, ahşap yemek odası takımları modellerini inceleyin. Bu modeller içerisinden dilediğiniz ahşap yemek odası takımını seçin ve kaliteli tasarımın keyfini çıkarın.

Yemek odası tasarımları ve daha birçok ürünle yanınızda olan Medusa Home evinizi sizlere uygun bir şekilde dizayn etmek için çalışır. Medusa Home’da evinize dair her şeyi bulabilirsiniz.

Ayrıca yemek odası mobilyaları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz sayfamızı ziyaret edebilirsiniz;

https://www.medusahome.com.tr/yemek-odasi-mobilya-modelleri