Google, Samsung gibi büyük bir rakiple rekabet edebilmek için yeni bir katlanabilir akıllı telefon üzerinde çalışıyor. İşte, yeni Google Pixel Fold ile ilgili ortaya çıkan detay!

Bir süredir Google'ın gelişmekte olan segmentte Samsung ile rekabet edebilmek için katlanabilir bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Google Pixel Notepad olarak adlandırılan cihazın başlangıçta bu yıl piyasaya sürüleceği söylendi, ancak bazı kaynaklar cihazın gelecek yıla ertelendiğini iddia ediyor.

Bugün ise Pixel Fold adıyla lanse edilen yeni Google katlanabilir akıllı telefonun bir modeli ortaya çıktı. Cihazın kamera detayı internete sızdırıldı. Felix kod adlı cihazın arkasında üçlü kamera kurulumu görülüyor. 64 megapiksellik ana kamerasına 12 megapiksel ultra geniş lens ve 10.8 megapiksel telefoto lens eşlik ediyor. İç ekrandaki kamera 8MP IMX355 sensör kullanırken öndeki dış kamera da S5K3J1 sensör kullanıyor.

Henüz Pixel Foldable yani Pixel Notepad hakkında sağlam bir bilgi bulunmasa da, Google'ın Pixel 7 serisinin lansmanını planladığı 6 Ekim'de bu konuda daha fazla bilgi edinebiliriz.

Söylentilere gelince, cihazın Oppo Find N ile benzer bir tasarıma sahip olduğu söyleniyor, yani açıldığında büyük olasılıkla kare bir tasarıma sahip olacak. 5.8 inçlik bir ekrana sahip olduğu ve şirketin Tensor yonga seti tarafından destekleneceği de iddia ediliyor.