Avusturya vatandaşlığı bulunduğu için ikinci vatandaşlık hakkı verilmeyen 19 yaşındaki Yusuf Demir, Trabzonsporlu ailenin evladı. Trabzonlu ailenin Trabzonspor sevgisiyle büyüttüğü Yusuf Demir, ortaya koyduğu performans ile genç yaşında Barcelona formasını terletti ve sonrasında Galatasaray’a transfer oldu.

Galatasaray başkanı Dursun Özbek’in açıklamaların ardından Yusuf Demir’in yerli statüsünde yer alması konusunda ülkede gündem oluşturulurken, genç futbolcunun Avusturya milli takımının kampından paylaştığı fotoğraf Galatasaraylı taraftarları kızdırdı.

TRABZONLULARA GÖSTERİLEN TAVIR ONU ETKİLEDİ

Yusuf Demir’in milli takım tercihini yaparken Türkiye’de Trabzonlu futbolculara karşı gösterilen ön yargının, genç yıldız adayına da gösterilmesinin etkili olduğu ortaya çıktı.

Trabzon kökenli futbolcuların milli takım kategorilerinde hak ettiği değeri görememesi sonucunda, Milli Takım bir değerini daha kaybetmiş oldu.

YERLİ STATÜSÜ İMKANSIZ

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in ve Galatasaraylıların baskılarına rağmen, TFF aldığı net kararı duyurdu. Yusuf Demir'in yerli statüsünde oynamasına kuralların izin vermediği açıklandı.

HaberTS - Yasir Güney

Editör: Haber TS