Kilo vermeyi kolaylaştıran yiyecek ve içecekleri merak ediyor musunuz? İşte, 12 farklı öneriyle zayıflamaya yardımcı içecekler

KALORİ YAKTIRAN 12 İÇECEK

Kalori yaktıran içecekler hangileridir dediğinizi duyar gibiyiz. Uzun süredir kilo problemi yaşıyorsanız, spor ve diyet takviminize mutlaka bu harika 12 kürü ekleyin. İşte, en zayıflamaya yardımcı en etkili 12 harika içecek!

1. Su

Vücutta su bulunması genel sağlık ve kilo verme süreci açısından çok önemlidir. Su içmek zayıflamak için altın kuraldır. Metabolizma, dolaşım, enerji, sindirim ve vücudunuzdaki her işlev için suya ihtiyaç vardır. Aslında aç hissediyorsanız susamış olabilirsiniz. Acıkınca su için ve yemek için tekrar düşünün. Eğlenceli hale getirmek için buzdolabındaki dilimlenmiş meyveleri suyunuza ekleyin.

2. Yeşil Çay

Şekersiz yeşil çayın kalorisi sıfırdır ve araştırmalar metabolizmanızı hızlandırmaya da yardımcı olabileceğini öne sürmüştür. Bunun nedeni yeşil çaydaki kafein içeriği ve ayrıca yeşil çayın yağ yakımını destekleyebilen antioksidanlar olan kateşinleri içermesidir. Zayıflamaya yardımcı içecekler arasında limonlu yeşil çay ilk sıralarda geliyor.

3. Smoothie

Doğru yapıldığında, smoothie'ler kilo kaybı için harika bir seçenektir, ancak dozuna dikkat etmek gerekir. Meyve ve şeker içerdiğinden çok aşırı tüketilmemelidir. Yoğurt, protein tozu, muz, çilek, yeşillik, yağ, fıstık ezmesi, chia, avokado, yağsız süt gibi malzemeler kullanarak smoothie'nizi yapabilirsiniz.

4. Bitki Çayı

Zayıflatan içecekler arasında yer alan bitki çayları gün ortasında kafeinsiz bir mola gibidir. Seçtiğiniz çayın türüne bağlı olarak farklı faydaları olabilir: Örneğin, lavanta ve papatya çayları rahatlamak için harikadır veya nane çayı sindirime yardımcı olabilir.

5. Yeşil İçecekler

Yeşil meyve suyu vitaminler, mineraller ve antioksidanlar içerebilir, ancak sebzeleri yiyerek tüketmek daha faydalıdır. Kalori yaktıran içecekler arasına mutlaka sebze sularını da ekleyin.

6. Kahve

Kalorisiz sade kahve metabolizmanızı biraz hızlandırabilir. Zayıflamaya yardımcı içecekler arasında kahve de popüler bir hale gelmiştir.

7. Elma Sirkesi

Elma sirkesi içeren içecekler, kan şekeri düzenlemesine yardımcı olmak ve tokluğu artırarak kilo yönetimine yardımcı olmak gibi birçok sağlık yararıyla bağlantılıdır. Bağışıklık ve bağırsak sağlığına fayda sağlayabilecek bir probiyotik kaynağıdır.

8. Badem Sütü

Fındık ve badem sütleri düşük kalorilidir ve kalori yaktıran içecekler sınıfına girer. Demir, E vitamini ve antioksidan kaynağıdır. Ayrıca kalsiyum ve D vitamini sağlar. Ayrıca laktozsuz, glütensiz ve vegandır.

9. Hindistan Cevizi Suyu

Sahilde taze hindistan cevizini yudumlamak gibisi yok, değil mi? Hindistan cevizi suyu iyi bir C vitamini, magnezyum, manganez ve potasyum kaynağıdır. Bu vitaminler ve mineraller, ciltte bağışıklık ve kolajen üretiminde rol oynar, kan basıncını yönetir ve hastalıklarla savaşan antioksidanlar sağlar. Hindistan cevizi suyu biraz şeker içerir, bu nedenle hindistancevizi suyu tüketimini normal sade su ile dengelediğinizden emin olun.

10. Kombu çayı

Antioksidan ve probiyotik deposu kombu çayı da zayıflatan içecekler listesinde geçmektedir.

11. Zencefil Çayı

Zencefilin mide rahatsızlığını, özellikle mide bulantısını hafiflettiği ve gaz/şişkinliği azalttığı biliniyor. Bu, gün boyunca kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olabilir. Zencefil çayı neredeyse hiç kalori içermez ve içecek rotasyonunuza çeşitlilik katabilir.

12. Protein İçecekleri

Zayıflamak için vücut ağırlığının kilogramı başına en az bir gram protein tüketilmesi öneriliyor. Yağsız süt içeren protein içeceklerini tercih edebilirsiniz. İçeceğinize avokado, chia tohumu, kuru erik, tofu gibi lifli gıdalar ekleyebilirsiniz.

Editör: Didem Bektaş