Onuachu Trabzonspor Kampına Katıldı
Onuachu Trabzonspor Kampına Katıldı
İçeriği Görüntüle

Trabzonspor Asbaşkanı Kafkas, scout şefi Mert’in istifasının ardından yaşanan tartışmalar, bordo-mavili kulübün transfer politikası, sürdürülebilir futbol modeli ve yeni tesis çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Kulüpte görev yapan bir profesyonelin ayrılmasının spor kamuoyunda uzun süre gündemde kalmasını şaşkınlıkla karşıladıklarını belirten Asbaşkan Kafkas, Trabzonspor’da esas olanın kişiler değil, kulübün oluşturduğu sistem olduğunu vurguladı.

EREN MERT’İN AYRILIĞINI DEĞERLENDİRDİ

Scout şefi Mert’in istifasıyla ilgili konuşan Asbaşkan Kafkas, ayrılık sürecinde maddi taleplerin de gündeme geldiğini söyledi.

Kafkas, “Aslında açık ifade etmek isterim ki hayretle izliyoruz. Trabzonspor Kulübünden bir profesyonel çalışan arkadaşımız ayrılmış, istifa etmiş. 2 gündür bu, spor kamuoyunun gündeminde. Gerçekten bunu anlamak mümkün değil. Trabzonspor’dan son 1 yılda 45-50 kişi ayrıldı, 20-30 kişi geldi. Bunların Trabzonspor’un gündemi olmaması lazım.” dedi.

Kulüple birlikteliğini sürdürmek istemeyen kişilerle yolları ayırabileceklerini belirten Kafkas, Trabzonspor ruhunun teknik başarı kadar önemli olduğunu ifade etti.

Kafkas, “Trabzonspor ile birlikteliğini sürdürmek istemeyen, içerisinde en ufak şüphe olan herkesle biz yolları hemen ayırırız. Çünkü bizde teknik başarılar, takımın kurulmasının yanında çok önem verdiğimiz duygu var: Trabzonspor ruhu. Birlikteliği sağlayamazsak başarılı olamayız.” diye konuştu.

ESAS OLAN TRABZONSPOR

Transfer süreçlerinin tek bir kişinin başarısı veya başarısızlığı üzerinden değerlendirilmemesi gerektiğini savunan Asbaşkan Kafkas, kulübün kurumsal yapısına dikkat çekti.

Kafkas, “Kişileri büyüten Trabzonspor’dur. Bu yöneticiler için, başkanlar için, futbolcular için, yöneticiler için... Esas olan Trabzonspor. Biz konuya bu şekilde bakıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bordo-mavili kulübün belirli bir oyuncu tarama ve değerlendirme sistemi bulunduğunu anlatan Kafkas, transferlerde son kararın Teknik Direktör Tekke tarafından verildiğini söyledi.

GENÇ OYUNCU ODAKLI TRANSFER MODELİ

Trabzonspor’un sürdürülebilir bir yapıya ulaşması için genç futbolcuların transfer edilerek geliştirilmesine dayalı bir model üzerinde çalıştıklarını belirten Kafkas, oyuncu satışlarından önemli gelir elde etmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Kafkas, “Çark var. Çarktan bir parça çıkmış, başkası girmiş. Bu sistemi korumak önemli. Biz her sene 2-3 oyuncu satıp 40 milyon avro seviyelerinde para sağlarsak, 20-30 milyon avro civarında sponsorluklar bulursak bu kulübü sürdürülebilir modelde devam ettiririz. Trabzonspor’da bu sistemin oturması gerekiyor. Kişiler üzerinde çok fazla değerlendirme yapmaya gerek yok. Trabzonspor sistem kulübüdür.” dedi.

Son iki yıldaki transfer başarı oranının yüzde 80’in üzerinde olduğunu savunan Asbaşkan Kafkas, başarısız olarak değerlendirilen iki oyuncunun da kulüpten kâr edilerek gönderildiğini dile getirdi.

SAVIOLA TRANSFERİNİN PERDE ARKASINI ANLATTI

Saviola transferinin scout ekibinden gelen bir öneri olmadığını belirten Kafkas, futbolcunun Teknik Direktör Tekke tarafından başka bir oyuncu izlenirken fark edildiğini söyledi.

Kafkas, “Scout’tan gelen bir oyuncuyu izlerken oyuncunun takımındaki sol kanat oyuncusu Saviola’yı gördü. Hiç ismi yok gündemde. Scout’tan da gelmedi, biz de bilmiyoruz. Öbür oyuncuyu izlerken, ‘Bunu alabilir miyiz başkanım, tam benim istediğim oyuncu.’ dedi.” ifadelerini kullandı.

Bu transferin scout ekibinin başarısı veya başarısızlığı olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Kafkas, “Burada en önemli unsur teknik direktör. Teknik direktör, inanmadığı, sistemine uymadığı bir oyuncuyu hiçbir zaman transfer etmez.” dedi.

OULAI TRANSFERİNDE ANLAŞMA BEKLENİYOR

Oulai’nin transferi konusunda kulüplerin büyük ölçüde anlaştığını açıklayan Asbaşkan Kafkas, oyuncunun görüşmelerinin sonuçlanmasını beklediklerini belirtti.

Kafkas, “Oulai’yi vereceğiz. Yani biz aslında büyük ölçüde kulüple anlaştık. Ama Oulai’nin anlaşmasını bekliyoruz. O, dün görüşme yaptı. Bugün de görüşme yapacak. Oulai’nin transferinin birkaç gün içinde gerçekleşmesini bekliyoruz.” dedi.

Oulai’nin takımda tutulması planlanan futbolcular arasında bulunduğunu anlatan Kafkas, yüksek tekliflerin Trabzonspor’un menfaatleri doğrultusunda değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

YENİ TESİS İÇİN ÜÇ ALTERNATİF

Yeni tesis projesine ilişkin çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Asbaşkan Kafkas, Yıldızlı, Araklı, Yomra ve stadyum çevresindeki seçeneklerin fiziki şartlar doğrultusunda değerlendirildiğini söyledi.

Tesisin yer seçiminde yabancı futbolcuların yaşayacağı ortamın da dikkate alındığını belirten Kafkas, denizle bağlantının önemli kriterlerden biri olduğunu kaydetti.

Yıldızlı’daki alanın dolgu çalışmasıyla yeterli büyüklüğe ulaşabileceğini aktaran Kafkas, nihai kararın kulüp, şehir yöneticileri ve ilgili kurumlarla yapılacak görüşmelerin ardından ortak akılla verileceğini sözlerine ekledi.