Dünya ticaretinin en önemli yapıtaşlarından birisi olan lojistik sektörü; kullanılan metotlar, hava durumu, bürokratik işlemler ve kargolanan ürünün yapısı gibi birçok faktörle alakalı sorunlara çözümler üretir. Özel ihtiyaçları bulunan kargoların taşınması süreçlerini ifade eden proje kargo taşımacılığı, standart uygulamalar ve taşıma yöntemlerinin yetersiz kaldığı nakliyat süreçlerinde yüklere özgü çözümler geliştirir. Birden fazla ulaşım modunu yönetmek, rotaları optimize etmek ve paydaşların koordinasyonunu sağlamak; yükün mümkün olan en ucuz ve hızlı şekilde hedefe ulaşması için büyük öneme sahiptir.

Ulaşım Yönetim Sistemleri

Şirketlerin nakliye operasyonlarını planlamak, iyileştirmek ve yönetmek için kullandıkları ulaşım yönetim sistemleri; lojistik firmalarının karayolu, denizyolu, demiryolu ve havayolu üzerinden taşınan kargolarını gerçek zamanlı olarak takip etmelerini ve süreçleri yönetmelerini sağlar. Ulaşım yönetim sistemlerinin sunduğu analitik raporlar sayesinde maliyet tasarrufu alanları belirlenerek tedarik sürecinin verimliliği de iyileştirilebilir.

Ulaşım Yönetimi

Nakliye optimizasyonu; belirlenen kargo için en verimli rotanın ve taşıyıcıların tespit edilmesi için çeşitli algoritmalar ve veri analitiği sistemleri gerektirir. Optimizasyon çözümleri, mümkün olan en hızlı şekilde yükün hedefe ulaşması için gerçek zamanlı trafik verileri ve çeşitli kapasite kısıtlamalarını da dikkate alabilir.

Navlun Yönetimi

Nakliye operasyonu gerçekleştirecek şirketlerin; üçüncü taraf bir sağlayıcı şirketle anlaşarak lojistik firmasının uzmanlığından ve kaynaklarından yararlanması, sevkiyat sürecinin verimliliğini ve maliyet etkinliğini artırabilir.

Proje Kargo Taşımacılığının Olmazsa Olmazları

Herhangi bir taşımacılık işlemini gerçekleştirmeden önce en doğru rotanın ve taşıma metotlarının belirlenmesi için analiz yapmak, işletmeye ve kargoya en uygun seçenekleri tercih etmek önemlidir. Navlun yönetimi ve proje kargo taşımacılığı alanlarında deneyimli, alanında uzman ekiplerle taşımacılık işlemleri gerçekleştiren ve lojistik sürecinin verimliliğini şeffaf şekilde değerlendirecek bir taşımacılık şirketi ile çalışmak; firmaların taşımacılık işlemlerini en verimli şekilde gerçekleştirmelerine olanak verir.

Editör: Ersin Tanitim