Fenerbahçe ve Galatasaray’ın puan kaybettiği haftada ne yazık ki Trabzonspor’umuz da önemli bir 2 puan kaybetti. Bu maç öncesinde Mersin müsabakasının ne kadar önemli olduğunu bizler kadar futbolcular da iyi biliyordu. Lakin gelin görün ki sahada yürüyen bir Trabzonspor, karşısında tabiri caizse kabadayılık taslayan bir Mersin İdmanyurdu izledik. Sanki Trabzonspor değil de Mersin üst sıralara oynuyor. Herkes kazanmak ister ama bunu gerçekleştiremez. Yani istemekle uygulamak arasında çok büyük fark vardır. İstersin, uygularsın, istediğini alırsın. Sadece istemekle bazı şeyler gelmez. Avni Aker’de Mersin beraberliği bir kazanç sayılmalı, bu futbolla.
İlk yarıda net diyebileceğimiz bir pozisyonumuz olmadı. Koskoca 45 dakikada Bordo-Mavili ekip etkili bir atak gerçekleştiremiyorsa, bir yerde terslik var demektir. Belki hocanın, belki futbolcunun, belki de taraftarın (tezahürat manasında) hatasıdır bilinmez ama şu gerçektir ki bir ‘hata’ var. Yani terslik… O zaman gelin hep beraber bu tersliği araştıralım ve bunlara önlem almaya çalışalım.
Mersin, Trabzon’a 1 puana geldi. Doğru mu? Tabi ki evet…
1 puana gelen ekip rakibe oranla daha temkinli ve daha dikkatli oynamaz mı? Oynar.
Janko ne kadar iyi forvet olsa bile ona iyi paslar (ortalar) atabilecek oyuncun yoksa ondan da fazla bir şey bekleyemezsin. Çünkü adamın özelliği belli.
Peki neden çift forvet değil? Sen mi geldin 1 puana onlar mı belli değil…
Kızıyoruz, bağırıyoruz, haykırıyoruz… Seni sevmediğimizden değil, daha iyi olabilmen için tüm bunlar. Eğer bir yerde eleştiri yoksa orada her şey yolunda gitmez. Eleştiriler insanları güçlendirir ve hatalarını bulmalarında yardımcı olur. Belki senin bilmediğini ben, benim bilmediğimi de sen bilirsin. Lakin gördüklerimi aktarmazsam, ben de hata yapmış olurum.
Madem tek forvet çıkılacak, neden Alanzinho gibi hücum gücü yüksek oyuncu ilk 11’de oynamadı? İlk yarıda bu oyuncu kilidi açabilir, sonuç çok farklı olabilirdi…
Serkan Balcı dün ne yaptı? Ya da son haftalarda ne yapıyor? Gelin birlikte bakalım. Sadece koşuyor, doğru dürüst ortası yok. Ses var görüntü yok misali…
Neden Zeki Yavru oynamıyor? Milyonlar verip o kadar transfer yapılıyor ama sonunda fos çıkıyor. Yanı başında gencecik Zeki var. Pırlanta gibi… Neden oynatılmıyor merak ediyorum. Sen bu oyuncuyu oynattın, gördün. Güzel de işler yaptı, alkışı hak etti. Hadi oynatmasan sana hak vereceğim lakin oynattın. Peki şimdi neden oynatmıyorsun? Mersin’de oynayan oyuncular Zeki’den çok mu iyiler de Trabzonspor gibi takıma karşı oynuyorlar. Belki Zeki’yi kaybetmekten korkabilirsin ancak ‘o’ da kulübede dura dura kazanılmamaktan korkar. Sen hiç hata yapmadın mı? Bırak Zeki de yapsın. Hata yapa yapa doğruyu bulur. Eğer bir şeyler kazanmak istiyorsan, bir şeyleri feda etmek zorundasın. Aksi halde asla kazanamazsın!