Ertem bey geçen gün yazdığı yazıya istinaden aldığı tepkilere yönelik, Trabzon’a gelmek istediğini söyleyip, “Bir iftar organizasyonuna denk getirir, oturur adam gibi konuşuruz. Birbirimizi anlarız.” demiş.



Sayın Şener,



Bizim insanların fikirleri ile alıp veremediğimiz yok.

Biz insanların tüm ışığa rağmen Kör’ü oynuyor olmalarına takmışız.

Trabzon herkese açık; ancak, Trabzonlu insanların kalbi bir tek dürüst olanlara açıktır.

Buyurun gelin; sohbet edelim, bizlerden farklı olan bildiklerinizden yararlanalım.

Ama sizde hazırlıklı olun, zira buralarda kimi İstanbul basınının ve kimi kiralık kalemlerin bilmediği birkaç şeyi size aktaracağız: Adalet, spor ahlakı, adam kayırmamacılık, görmezden gelmemecilik ve dahası…



Sayın Şener, Trabzon insanı gelenek ve göreneklerinin farkında olmakla birlikte, bunu yaşatan insanların da ta kendisidir. O yüzdendir ki “kol kırılır, yen içinde kalır” atasözümüzü de bilir, – hatta birçok olayda sırf bu ahlak çerçevesinde sessiz kalırız– gerekenin gerekli kurumlarca yapılması için sabır gösteririz. Ancak bilmeniz gerekir ki bizi Avrupalıların adaletine mahkum bırakanlar utanması gerekenlerin ta kendileridir. Tüm yetkili kurumları kendi arka bahçeleri gibi kullanıp, spor ahlakını, – adaleti – gerçeği çiğneyenler kolu kırmakla kalmamış, bizleri de yok saymışlardır.



Hal bu ki bizler,



FUTBOLUN SADECE SAHADA OYNANMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEN BİZLER,

KENDİ ÜLKEMİZİN AKLISELİM İNSANLARINDAN DESTEK BEKLEDİK.

FUTBOLA UZANMIŞ KİRLİ ELLERİN TEMİZLENMESİ İÇİN BU ÇİRKİN SÜRECİN FIRSAT OLARAK GÖRÜLEBİLECEĞİNE İNANDIK.



Hala bunların farkında olmayan insanların bu ülkeye kazandıracağı hiçbir artı yoktur ve bu çirkin sürecin suçlu insanlarını bizlere birer yıldız gibi pazarlamasını yapan bir çok meslektaşım da bizler için yokturlar.

Lütfen Trabzon’a gelin;

Zira, bu memlekette bacalı fabrika bulamayacak,

Sosyal alanların yetersizliğine şahit olacak,

İşsizliğin sancısını yüreğinizde hissedecek

ve daha nice olumsuzluklara rağmen, tek umudun ‘TRABZONSPOR’ olduğunu göreceksiniz.



Bizler, yani alın terinin kıymetine inanan bizler, insanların fikirlerine saygı duymak için onlarda bir tek şey ararız: VİCDAN.



Son bir not: Ben gurbetten sesleniyorum memleketim insanlarına: Buyurun gelin; bir araya gelelim ve şike sürecine bakış açılarımızı ortaya koyalım… Nede olsa adalet tektir; gerçekler tektir ve daima da  “BİZE HER YER TRABZON”dur.




- - - -