UEFA Ve FİFA’nın rüşvet ve benzeri aşağılanmışlıklara tenezzül etmeyeceğine ve her şeye rağmen ahlak ve adaletin galip geleceğine inanan milyonlarca insan, dün NYON’dan bu yönde bir açıklama çıkmayınca haliyle düş kırıklığı yaşadı. Fenerbahçeli olduğu iddiasındaki milyonlarca kişi sevinç çığlıkları atarken, kişisel olarak da epey küfür yedik. F.Bahçeli kardeşlerimiz, mealen, “gördünüz müüü, UEFA da şike yok dedüü” diye saldırınca , kaybedenin ahlak olduğunu anlatmaya çalıştık. Çok bi Fenerli ve medyada çalışan .bir kardeşime, “size çok çok yakın bir grubun UEFA ve FİFA üst yönetimine 30 milyon avro özel sponsor yardımı yaptığı, bu nedenle şikenin üstünün kapatıldığı söyleniyor” dediğimde verdiği cevap çok öğreticiydi; “Paramız var veriyoruz, siz fazlasını verin adalet yerini bulsun” Bu cümleden sonra insanın aklı tutuluyor. “Peki Türk yargısının verdiği şike kararı var, o konuda da özel sponsorluk çalışmaları yapılıyor mu” dediğimde aldığım yanıtı tahmin edenler olmuştur; ““Yargıtay işi de tamam, boşa ümitlenme” Örtki ölem..

UEFA ve FFA’nın, kendi tarihlerinin en büyük ahlak sınavları verdiğini, Fenerbahçe dosyasını “gereği” gibi değerlendirmedikleri halde Dünya futbolunun hızla değer kaybedeceğini ve üst düzey yöneticilerin ömür boyu şike şaibesi altında yaşayacaklarını görmemek için insanın ya aklından zoru ya da Cengiz Çandar örneği kör fanatik olması gerekir. Dünya futbolu bu pisliği taşıyamaz.

Hepsi bir yana, UEFA ve FİFA Türk yargısının sabit gördüğü şikeyi, F.Bahçe’nin “girişimleri” sonucu yok saydığında, F.Bahçe şike lekesinden kurtulmuş mu olacak? Bu ruh hali tahlile muhtaç değil mi?

BURAK YILMAZ’IN YOLU AÇIK OLSUN!

B.Y’ı sarı-kırmızı formayla görene dek gittiğine inanamadım. Şu anda inanmış durumdayım ve ilk gördüğüm 18 yaş altı bir delikanlıya yemek ısmarlama sözüm var, kendime. B.Y’nin Trabzon’a gelmesi söz konusu olduğunda , kendimi bağlama pahasına karşı çıktım ve forma giydiği hiçbir maçı canlı gözle izlemedim. Kendisine tşk ederim. B.Y bana göre hiçbir zaman üst düzey bir oyuncu olmadı. Şenol Güneş’in Selçuk İnan ve Colman katkılarıyla kariyer zirvesine taşıdığı BY bence Trabzon’a da çok şey verdi. Hiçbirşey vermediyse bedelsiz geldiği takıma 5 milyon avro kazandırarak gitti. Bugünün koşullarında çok kıymetli bir meblağdır. Bunun için de kendisine tşk edilmeli.

BY üzerinden yönetime sallayanların ahlakından şüphe ederim. Trabzon’da durmak istemeyen birini silah zoruyla tutmasını kimse beklememeli. Üç yıl önce bedelsiz gelen bir futbolcunun sözleşmesine 5 milyon maddesini kim koyduysa o da tşk hak ediyor. Yorum bu kadar ucuzlamamalı.

Kişisel hiçbir meselem olmayan BY’ye bundan sonraki kariyerinde başarılar dilerim. Allah gönlüne göre versin, ama dilerim insanları aldatma çabalarından vazgeçer. Son bir söz de Trabzon’da yeni yönetim arayışlarına giren çapsızlar koalisyonuna olacak! Sadri Şener haramiler koalisyonuna karşı tek başına mücadele verirken gıkını çıkarmayan seccadeli ve seccadesiz ne kadar şeytan varsa şunu bilsinler; Bu takım sizin babanızın malı değil!