Maç öncesinde beklenildiği gibi rakip topu Trabzonspor’a bırakacak Trabzonspor’da oyunu kontrol ederek rakibi abluka altına alacaktı. Tabi bunu böyle söylüyoruz ama bazen rakip takımlar şok presle ve atak mantalitesiyle de erken bir gol bulup kontra ataklarla maçı bitirmek isteyebilir.

Maç beklediğimiz gibi başladı fakat İlk 25 dakikada iki takımda pozisyona giremedi. Bunda Denizlispor’un alanı iyi kapatması Trabzonspor’unda sıkışan oyunda kanatları kullanamaması etkendi. İlerleyen dakikalarda baskıyı arttıran taraf Trabzonspor oldu. Özellikle Djaniny ile net pozisyonlar üreten Trabzonspor’da Djaniny her hafta üzerine koyarak Trabzonspor’un oyununu güzelleştiriyor. Ekuban, Nwakaeme ve şimdi de Bakasetas ile ofansif anlamda baskın bir takım izlemek güzeldi. Özellikle Ekuban, Djaniny ile birlikte maça damga vurdular. Neredeyse ilk yarı süresince rakibin Sagal dışında net bir pozisyonu yoktu. Haliyle oyunu domine eden Trabzonspor’du. Fakat dikkat çeken nokta, Kamil’in sağda bindirme yapamaması, sağ tarafta Ekuban’ı tek başına mücadele etmek zorunda bıraktı. Marlon defansif anlamda iyi görüntü verdi. Fakat kanatlarda bindiren ve orta yapamayan iki bekle hücumda zenginlik üretmek zordu.

Trabzonspor kinci devrede daha da baskın olmanın meyvesini güzel bir golle aldı. Takım halinde hücum açısından herşeyi deneyen, golü arayan ve 25 ile 70. dakikaya kadar tek taraflı bir oyun sergileyen, iyi bir takım izledik. Fakat maçın son dakikalarında hücum etmeyi hatırlayan Denizlispor golü bulabilirdi. Trabzonspor takım halinde Hugo ve Edgar, özellikle Berat ile rakibi iyi karşıladılar ve maçı gol yemeden tamamladılar.

Sorgulanması gereken bu kadar atak üretip 1 tane gol atmak. Belli ki bitiricilik açısından Trabzonspor’un daha çok çalışması gerek. Çünkü daha iyi takımlara karşı bulduğunu atmak zorundasın.

Ligin geleceği açısından Trabzonspor önündeki maçları ardı ardına kazanması halinde daha da iddialı hale gelir. Fakat şampiyonluk kelimesini zikretmek için Fenerbahçe maçına kadar farkın iyice kapanması gerekir. Tabi ki rakiplerinde puan kaybedeceği düşünüldüğünde şampiyonluk yine Anadolu takımlarına karşı alınacak galibiyetlerden geçiyor. Trabzonspor’un önündeki üç maçı mutlaka kayıpsız geçmesi çarşının karışmasına neden olur.

Maçın Adamları: Djaniny ve Ekuban

Maçın dikkat çeken tarafı: Hakemin taraflı ve yanlış kararları...