Başakşehir maçı ile kazanılan Süper Kupanın anlam kazanabilmesi için bu maçın kazanılması gerekiyordu. Galip gelinmesi halinde tepede yer alan takımlardan kopmamak mümkün olacaktı. Abdullah Avcı Beşiktaş maçına istikrar meydana getirdiği kadroyu bozmadan çıktı.

İki tarafta maça istekli başladı. Beşiktaş ayağa paslarla topu daha fazla kontrol ederek hızlı şekilde atağa kalkarak bulacağı gol veya gollerle oyunu erken koparma amacındaydı. Maçın başında Abdülkadir sakatlandıktan sonra oyuna giren Baker net bir gol kaçırınca Trabzonspor öne geçme şansını değerlendiremiyordu. Beşiktaş Serkan ve Trabzonspor’un defansının hatasında Aboubakar’n golüne engel olamadı. Dakikalar ilerledikçe Beşiktaş kaptırdığı toplarda her defasında az adamla yakalanıyordu. Bu durum Nwakaeme ve Ekuban’ın tehlikeler oluşturmasını sağladı. Nitekim Nwakaeme ile gelişen atak golle sonuçlandı.

İkinci yarının ilk 15 dakikası Beşiktaş’ın direncinin kırılması ve Trabzonspor’un dakikalar geçtikçe oyuna ortak olabilmesi adına önemliydi. Dediğim gibi ikinci yarının ilk 15 dakikasında rakibi karşısında başa baş bir oyun sergileyen Trabzonspor rakibi üzerinde psikolojik olarakta üstünlüğü ele geçirdi. Defansta Vitor Hugo liderliğinde kapılan toplarla da hücuma hızlı çıkan Trabzonspor takım olarak topla daha az oynamasına rağmen Beşiktaş kadar şut denemesi yaptı. Derken dakikalar 63”ü gösterdiğine Nwakaeme’nin müthiş çalımı ile Vitor Hugo’nun da solak olmasına rağmen sağ ayakla yaptığı net vuruşla öne geçen taraf oluyordu. Günün iyilerinden pas arası ve top kapma istatistikleriyle öne çıkan Flavio rakibin sert müdahelesiyle yerde kalıyor ve rakibin 10 kişi kalmasına sebep oluyordu. Öyle ki ligin ilk haftalarında gördüğü kırmızı kartların acısını çıkarır gibiydi. Trabzonspor her geçen hafta üstüne koyarak bireysel oyundan ziyade takım oyunu ile ön plana çıkarak daha da iyi görüntü veriyor. Belli ki ilerleyen haftalarda hücum oyununu da günden güne geliştiren bir Trabzonspor izleyeceğiz. Trabzonspor son iki maçta geriye düştüğü halde tepki verdi ve maçı kazandı. Geride bekleyip rakibine topu bırakan Trabzonspor taktik olarak istediklerini sahaya yansıttı ve istediği skoru elde eden taraf oldu. Süper ligde haftalar sonra hareketli ve zevkli bir maç izledik adeta gözlerimizin pası silindi. Uğurcan’a da ayrı bir parantez açmak gerekir. Yaptığı mükemmel kurtarışlarla maçın kazanılmasına katkı sağladı. Fakat her kalecinin zaafı olan yan toplarda daha dikkatli olması gerekir.

Günün sonunda diyeceğimiz tek söz var.

TEBRİKLER TAKIM!

Dipnot: Bakasetas ve Yunus Mallı’nın transferleri oldukça önemli. Son dakikada yeni transferlerde gelebilir...