Trabzonspor, Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftada üçüncü sıradaki konumunu rahatlatmak için Corendon Alanyaspor deplasmanına çıktı. Beş haftadır galibiyet yüzü göremeyen Fatih Tekke'nin öğrencileri Trabzonspor'u 3-1 ile geçmeyi başardı.

Mücadelede Trabzonspor'un yediği ikinci gol sosyal medyada alay konusu olurken, bazı oyuncuların dikkatsizliğini de gözler önüne serdi. Bordo-mavililerde asıl göze çarpan ise maç istatistikleri oldu. Amerikalı hukukçu Louis Brandeis'in dediği gibi 'üç çeşit yalan vardır; yalan, kuyruklu yalan, istatistik.' 

90 dakika boyunca Alanyaspor kaleye 11 şut çekti ve bunların 5'i isabetli oldu. İşin ilginç yanı kaleyi gören beş toptan üçünün gol değeri kazanması. Trabzonspor ise maç boyunca tam 24 kez kaleyi yokladı ve bunların 7'si kaleyi buldu. Yalnızca bir tanesi gol değeri kazandı. 

Ayrıca topla oynama yüzdesi de maç sonrası göze çarpan rakamlardan bir tanesi oldu. 3-1 mağlup olan Trabzonspor maç boyunda yüzde 64.5 oranında topla oynarken, Alanyaspor yüzde 35.5'de kaldı.

Trabzonspor 9 kez korner kullanırken, Alanyaspor 1 kez korner kullandı. Ama üç puanı istatistiksel olarak önde olana değil skor yapana veriyorlar. 

Trabzonspor önümüzdeki Cumartesi günü Karagümrük'ü konuk edecek. Abdullah Hocanın yıllardır stoper konusunda yüzü gülmedi. Aynı zamanda Türkiye Kupası Yarı Finali için prova niteliğindeki Karagümrük maçına Abdullah Avcı'nın farklı bir stoper ikilisiyle çıkmasını bekliyorum.

FATİH TEKKE VE ABDULLAH AVCI ARASINDA DOSTLUK RÜZGARLARI 

Mücadele sonrası Alanyaspor teknik direktörü ve Trabzonspor efsanesi Fatih Tekke ile Trabzonspor'un şampiyon hocası Abdullah Avcı'nın karşılıklı güzel sözleri dikkatlerden kaçmadı.

Fatih Tekke daha önce de Abdullah Hoca hakkında övgü dolu sözler sarf etmişti. Abdullah Hoca da maç sonrası açıklamalarında Fatih Tekke ile zaman zaman telefonda konuştuklarını ifade ederek, "Fatih Tekke hoca ile maçtan önce konuştuk. Zaman zaman telefonla da görüşüyoruz. Hem oyunculuğuna hem de hocalığına son derece saygı duyuyorum. Bu işe kafasını veriyor ve iyi çalışmalar sergiliyor." dedi.

Üç puanı kapan taraf olan Alanyaspor teknik direktörü Fatih Tekke ise maçın ardından  "Abdullah Hoca çok zarif ve nazik bir insan. Maç öncesinde unutamayacağım bir davranış sergiledi. Ona buradan teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.