Trabzonspor 'u soktuğu borç batağı nedeniyle eleştirilen Sadri Şener, 1461 Trabzon 'u Trabzonspor'a kazandırdığı için de sürekli alkış topluyordu.

Fakat pilot takımın hayata geçtiği tarihlerde görevden ayrılmamış olan Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu 'nun hayata sokmak için büyük çaba gösterdiği projeye Sadri Şener 'in sıcak bakmadığı öğrenildi.

Dönemin Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu 'na süreci sorduğumuzda aldığımız cevabı okurlarımız ile paylaşıyoruz;

" Alt  yapıdan oyuncu yetişmiyor diye yıllarca  oradaki hocaları suçladılar.Oysa, 17 & 18 yaşına gelen oyuncu alt yapıda oynayamıyor, a takıma gidince de yetersiz kalıyordu. Baktım burada bir eksiklik sonucunda da bir haksızlık var.

Mutlaka bir plot takım lazımdı.Ama onu dışardan anlaşmalı bir takımla çözmek mümkün değil o zaman bir pilot takım gerekli. Yani alt yapıdan gelenlerin eğitimlerini tamamlayacagı, bölgeden alınan amatörlerin gelişecegi hatta süper lig harici yurt içi ve yurt dışından alınacak oyuncuları gelişme ve uyum dönemini gecirecegi  bir ara takım mutlaka lazımdı.

Bu fikre Sadri bey pek taraflar olmadı. Yönetim "luzum yok" dedi. Faruk Özak, Ali Özbak, Nevzat Şakar şu anda "luzumu yok erken" dedi.

Buna rağmen ben inancımla  önce Sebat ile görüşmelere başladım. Görüşmeler tıkanınca Değirmenderespor ile bu işi neticelendirdik.

Buna  yıllık bir süec ve misyon belirledik. Yanı burası hem futbolcu hem antrenör hem de teknik kadro elemanı yetştirecekti. Ama burası asla bir kulüp olmamalı bir şube olarak faliyetini yurutmeli idi.

Amaç alt yapı - ara takım - a takım kordinasyonunu saglamak buna bir düzen kuararak teknik direktörün kontrolunde Trabzonspor'un hem ekonomik mecburiyetine yani zorluğuna cevap vermek, hemde alt yapıdan oyuncu yetiştirir misyonuna cevap vermekti.

Mustafa Akçay'ın gelmesi, menajer Serkan'ın umulandan iyi görev yapması bu süreyi kısalttı ve meyve vermeye başladı...

Bu arada harcanan paranın önce 2 sonra 4 sonra 10 katı basına yansıtılarak bu paralar boşa gidiyor diye basında haber çıkarılarak, sebep olan yani ben suclanmaya başladık. Tabi kolaycı Sadri Şener, 3-4 kez burayı kapatacagını, sonarada satacağını ilan etti. Ama Allah'tan bunu başaramadı.

Şimdi FB'yi yenmek tabi sevindirici ama bu takımın başarısı ve bu ünitenin misyonu bu değil.Trabzonspor'a oyuncu katmak, oraya uygun olmayan oyuncuları satmak, bunada uygun olmayanları sehrimizin profosyenel takımlarına bedava vererek katkı saglamak.

Trabzonspor'a oyuncu verirse ne olur;

1-Trabzonspor yılda 4-5 Trilyon kazanc saglar.

2- Takımdaki 61 dediğimiz Trabzonlu oyuncu sayısını artırırız.

3- Bu sayede eskiden olduğu gibi takımı bütünleştirırz, Trabzonlular kendi çocukları sayesinde takıma daha çok sahip çıkar

4- Bu oyuncuların alacagı paralarla ailelerine dolayısıyle şehrimize ekonomik katkı saglarız. "


Ayrıca hakkında çıkan " Fenerbahçe yöneticileri ile locada maç izlediği " yönündeki söylentileri sert bir dille yalanlayan Hacısalihoğlu, " bu tam bir komplodur. Locada maç izlediğim şeklinde yazılanlar tamamen yalandır. İstanbul'da oynanan maç için ayırttığımız biletlerin tamamını Spor Bakanı alınca bizde mecburen Fenerbahçe 'den bilet aldık. Şeref tribününün yan tarafından aldığımız biletler kasıtlı olarak loca gibi gösterildi. Fenerbahçe yöneticisi bizim üç sıra önümüzde oturmasına rağmen, yanımızda oturuluyor gibi gösterilmek istendi. Ayrıca bu tip karalama beni değil bence söyleten ve inananları küçültür. " şeklinde cevapladı.
Editör: TE Bilişim