Usulsüzlük yapıldığı ortaya çıkan sınava dair yeni iddialar ortaya atılmaya başlandı. Öğrenciler hala daha bu iddialarına cevap alabilmiş değil. Sınavda yapılan yanlışların ardı arkası kesilmiyor. Kısacası KPSS 2022'yi gündemden düşmeyen sınav olarak isimlendirebiliriz.

31 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen KPSS Lisans ve Eğitim Bilimleri sınavı, bazı yayınevlerinin deneme sınavındaki sorularla aynı olduğu iddiasıyla iptal edildi. İptal edilen KPSS 2022 Lisans sınavı, 18 Eylül 2022 tarihinde bir kez daha gerçekleştirildi. Ancak sosyal medyada ortaya atılan iddialara göre ÖSYM'nin adayların puan hesaplamasında çok büyük yanlışlar yaptığı iddia edildi.

Bunun yanında son olarak cevap kağıtlarını ve puanlarını hesaplayan adaylar, bir akıl almaz olayla daha karşı karşıya kalmış durumda. Adayların iddialarına göre hesaplanan puanlarda ve sınav cevap kağıtlarında ÖSYM'nin büyük bir yanlışlığa imza attığı iddia ediliyor.

Şöyle ki sosyal medyada duruma dair paylaşımlarda bulunan öğrenciler soruları doğru işaretlemelerine rağmen cevap kağıdında yanlış olarak gösterildiği konuşuluyor. Yüzlerce aday puanlarının tekrar hesaplanabilmesi için ÖSYM'ye dilekçe vermeye başladı. ÖSYM'nin bu iddialara vereceği cevap merak ediliyor. 

Hatta iddialar o kadar vahim ki bazı kullanıcılar 25'e varan doğru soru sayılarının yanlış olarak gösterildiğini, kendi hesaplamalarındaki puandan 15/20 puan daha düşük aldıklarını söyledi. 

İşte sosyal medyada konuşulan o iddialara dair bazı kullanıcıların paylaşımlar;

1. İtiraz dilekçemi yolladım cimere şikayet ettim ptt kargoda dilekçeyi yollarkem oradaki memur bile bizim hanımında netleri hesapladığız gibi tutmuyor dedi benden örnek olarak bende itiraz edeceğim dedi yani bariz net bu sıkıntı bi düzenleyin artık.

2. Kaç yıldır öğretmenlik yapıyorum bu konuları öğrencilerime de anlatıyorum bi soruları yanlış yapmam imkansız. Lütfen kişisel kitapçığım baz alınarak Sınav sonucum tekrar incelensin.

3. Screenshot (13)

4. Geçmiş yıllarda olan şeyler ve halen daha olmaya devam ediyor. Artık bi adım atacak mısınız?

5. Birçok insan inanmıyor yanıldığımızı düşünüyor. 1 degil 2 değil 26 netim eksik olan diyen arkadaşlarımız var. 1 değil 2 değil binlerce insan bu dertten muzdarip hepimiz mi yanılıyoruz ?? Peki bu optikte mi yanılgı???