Kira artış oranı kiracılar tarafından merakla takip ediliyor. 3 büyük ilde yüzde 10'luk kira zammı kapıda! Yasalar ne diyor?

Yasal kira artış oranı daha önce %25 olarak açıklanmıştı. Ev sahipleri acımasızca zam yaparak kiracılarını zor durumda bırakıyor. Depremden sonra büyük şehirlere artan göçten bile nasiplenen ev sahipleri kira zammı konusunda dur durak bilmiyor. İstanbul, İzmir ve Ankara’da kirada oturanları ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı.

Son dakika haberi! Ev sahipleri enflasyon oranı üzerinden geçmişe yönelik alacaklı davası açabilecek. 3 büyükşehirde kiracı olanlar en az yüzde 10 zam ile karşı karşıya gelecek.

Ev sahibi ve kiracı arasındaki kaos bitmek bilmezken, yeni düzenlemeyle bir kez daha ev sahipleri korundu. Ev sahipleri eski alamadıkları zamları da alabilecekler.

"Ya geçmiş farkı öde, ya da evi boşalt" diyerek kiracılarına dava açan ev sahipleri pes dedirtti. Davayı kaybetse bile mülk sahibi, evini daha yüksek bedele verebileceğini düşünerek bu kez de geçmiş zam farkları için kiracısını dava ediyor.

Bugüne dek enflasyon oranına göre kira zammı yapılmışsa sorun yaşanmıyor. Fakat iki taraf daha düşük bir zam oranı üzerinde mutabık kalmışsa, eski yıllara dair bu kira farkı bugün kiracıdan alınabilir.

Editör: Didem Bektaş