Kovid-19 salgını sürecinde ihtiyaç sahipleri için destekler tüm hızıyla devam ediyor. Devletin vatandaşları azda olsa rahatlatmak amacıyla sunduğu bu destek koşulları araştırılmaya başlandı. Şuan çalışmayan, ihtiyaç sahibi olan, yaşlı olan bireylere destek olmak amacıyla yardımlar başladı. Başvuru şartları yazımızın devamında…

Kovid-19 salgını sürecinde ihtiyaç sahipleri için destekler tüm hızıyla devam ediyor. Yararlanmak isteyenler için başvuru şartları açıklandı. 2022 Sayılı Kanun kapsamında işsiz olan, ihtiyaç sahibi olan ve 65 yaş üstü kişiler başvuru şartlarını taşıyor ise ödemeden yararlana biliyor. Yanlış beyanda bulunulmuş olması durumunda başvuru iptal ediliyor. Başvurunun onaylanması halinde ödemeler taraflara tahsis ediliyor.

65 YAŞ AYLIĞINI ALABİLMEK İÇİN KOŞULLAR  NELERDİR?

-T.C vatandaşı olmak

-65 yaşını bitirmiş olmak.

-SGK kapsamında sosyal bir güvencesinin olmaması

-SGK'den herhangi nitelikte bir maaş almaması

.-Kişi adına her hangi bir sosyal güvence ve sosyal güvence ödemesi yapılmıyor olması

-Çalışmıyor olmak

-Aldığı düzenli bir gelirinin olmaması

65 YAŞ ÜSTÜ MAAŞINA  NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Bulunduğunuz il kapsamında ilçe kaymakamlıklarına bağlı olan sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakıfı’ na uğramanız lazım. Giderken kimlik bilgilerinizin bulduğu bir belge yada kimlik kartınızla gitmeniz yeteri olacaktır. Eğer birey kendi gidemeyecek durumda ise vekaletini verdiği kişi vekalet belgesi ile başvuru sağlaya bilir.

.Başvuru aşamasında  doldurulan Yaşlılık Aylığı Başvuru Evrağı defterdarlıklara ya da mal müdürlüklerine yönlendiriliyor. Sorumlu memurun yaptığı incelemeler – ilk olarak gelir tespiti olmak üzere- olumlu sonuçlanması yanı-i onaylanması durumunda 65 yaş maaşı bağlanır.

Bundan önceki yıllarda yapılan incelemelerde kişilerin yanında yaşadıkları bireylerinde aylık gelirleri dikkate alınarak değerlendirme yapılıyordu.

65 YAŞ ÜZERİ MAAŞ ÜCRETİ NE KADARDIR?

Her yıl asgari ücretin artış oranına göre hesaplanan ve enflasyon farkına göre yenilenen 65 yaş üstü maaşı 2021 yılı ile birlikte 711 TL oldu. Ödemeler kişinin ikametgahının bulunduğu şehirde en yakın Ziraat Bankası şubelerine yatırılıyor. Bireylerin ikametgah adreslerine yakında Ziraat Bankası şubesi bulunmuyor ise aylıklar PTT şubelerine yatırılır.

Devlet tarafından ub ve benzeri birçok destekleme vatandaşlara sunulmaktadır. Yapılacak başvuruların akabinde sonuç sizlere kurumlar tarafından iletilmektedir. Başvurular ile ilgili kurumlar resmi siteleri üzerinden bilgilendirme yapmaktadır. Yapılacak başvuruların uygun bulunması durumunda ödemeler PTT veya İban üzerinden sağlanacaktır.

Editör: TE Bilişim