Trabzonspor’un alt yapısından yetişen 23 yaşındaki Abdülkadir Ömür, bordo mavili takım ile olan sözleşmesini uzattı.

Yusuf Yazıcı’nın Lille Kulübü’ne 16,5 Milyon Euro ve bonuslar karşılığında satıldığı dönemde, şampiyonluk mücadelesi veren Trabzonspor’un bir diğer genç yıldızı Abdülkadir Ömür’e dünya devi Manchester City talip oldu.

İNGİLİZ DEVİNİN TEKLİFİNE RAĞMEN YÖNETİMİN KARARINA SAYGI DUYDU

Yusuf Yazıcı Trabzonspor’dan ayrılarak Fransa’nın yolunu tutarken, Abdülkadir Ömür ise 23 Milyon Euro’luk City teklifine rağmen kararı bordo mavili yönetime bıraktı.

Başkan Ahmet Ağaoğlu da konu ile alakalı olarak, ”Yusuf’u verdikten sonra Manchester City’den Abdülkadir Ömür için transfer teklifi geldi. İkisinin de aynı anda gönderilmesinin doğru olmadığını düşündüm.” İfadeleri kullanarak gelen transfer teklifini doğrulamıştı.

Daha sonrasında şanssız sakatlıklar yaşayan Abdülkadir Ömür, geçtiğimiz sezon gelen şampiyonlukta yetiştiği takıma önemli skor katkıları sağlamayı başardı.

ABDÜLKADİR ÖMÜR VEFASINI GÖSTERDİ

İngiliz takımına rekor ücretle transferi gündemdeyken yetiştiği takımın aldığı karara saygı duyan Abdülkadir Ömür’ün yeni sözleşmesi uzatılırken de menajerine “Trabzonspor nasıl istiyorsa öyle olsun. Lütfen zorluk çıkmasın “ diyerek görüşmelerde kulübünün tarafında olduğu net bir şekilde gösterdi.

Abdülkadir Ömür’ün bu tavrı teknik direktör Abdullah Avcı ve bordo mavili yönetimi memnun ederken, güncel piyasa değeri 9,5 Milyon Euro olan Trabzonlu futbolcunun sözleşmesi uzatıldı.

Editör: Haber TS