Trabzonspor’dan geçen sezonun başında Hollanda ekiplerinden Ajax’a 9,5 Milyon Euro gibi bir bedelle transfer olan Ahmetcan Kaplan, Hollanda’nın efsane futbolcularından Marco van Basten’i sinirlendirdi.

Kuzey Anadolu'nun haberine göre, Ajax’ın alt yapısından yetişip, Milan’da efsaneleşen ve 1995’de kariyerini sonlandıran Van Basten, Ahmetcan Kaplan’ı taktığı tekmeliklerden dolayı eleştirdi.

Ajax’ın AZ Alkmaar ile oynadığı karşılaşmada Gaaei’nin yerine oyuna giren ve 54 dakika sahada kalan Ahmetcan iyi bir performans sergilerken teknik direktöründen de övgü dolu ifadeler almıştı.

Ancak maçı izleyen Van Basten, Ahmetcan’ın ilk etapta tekmelik takmadığını düşündü.
Bu durumu, Ziggo Sport’a yaptığı açıklamalarla dile getiren Van Basten, “2 yıl önce 9,5 Milyon Euro’ya satın alındı. Daha sonra ciddi bir sakatlık geçirdi. Sonra çopralarının yüksekliğini görünce, kendi kendime düşündüm: “2 yıldır sakatsın, defans oyuncusu olarak oyuna giriyorsun ve tekmelik takmıyorsun” dedi.

Trabzonspor Gaziantep FK Maçı 11'leri Belli Oldu Trabzonspor Gaziantep FK Maçı 11'leri Belli Oldu

Kaplan’ın tekmelik taktığını bilen Ronald de Boer ise Van Basten’e yanıt vererek, oyuncunun tekmelik taktığını aksi taktidde sahaya giremeyeceğine dikkat çekti.

Ahmetcan’ın taktığı tekmeliğin küçüklüğüne dikkat çeken Van Basten ise, “Tekmelik pek sizi koruyacak şekilde tıkılmıyor Savunma oyuncusuysanız ve sakatlanmış olsanız bile müdahale etmek zorunda kalıyorsanız, kendinizi riske atmamalısınız değil mi? Bunun çok tuhaf olduğunu düşündüm” dedi.

Editör: Haber TS