Geçtiğimiz yaz döneminde Trabzonspor'dan 9.5 milyon Euro karşılığında Ajax'a transfer olan ancak geçirdiği talihsiz sakatlık nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan Ahmetcan Kaplan, yeni sezonda kendini ispatlamak istiyor. 

Tedavisi devam eden genç oyuncu kısa süre içerisinde takımla birlikte antrenmanlara başlayıp, yeni hocası Maurice Steijn'ın gözüne girmeye çalışacak. 

Trabzonspor ile lig şampiyonluğu yaşadığı sezonda sık sık sağ stoper bölgesinde forma giyen ve başarılı bir performans gösteren Ahmetcan Kaplan Timber'ın yerini doldurmaya aday olarak gösteriliyor. 

Ahmetcan'ın yaşadığı sakatlık nedeniyle henüz resmi maça çıkamaması ister istemez Ajax'ta kafalarda soru işareti yaratıyor.

Bu nedenle Timber'ın yerine transfer yapılmasına kesin gözüyle bakılsa da genç oyuncunun forma rekabetindeki önemli bir rakibinin takımdan ayrılması önemli bir avantaj olarak görülüyor.

Ahmetcan Kaplan ile birlikte Calvin Bassey ve Jorrel Hato olmak üzere takımda 3 sol ayaklı stoper bulunuyor. Bu yüzden sağ ayaklı bir stoper transferi gerçekleştirecek Ajax'ta henüz transfer yapılmadan sağ stoper için en büyük aday olarak daha önce bu bölgede başarılı bir performansa imza atmış olan Ahmetcan Kaplan öne çıkıyor. 

Bir an önce sahalara dönmek ve Ajax ile maça çıkmak için sabırsızlanan 20 yaşındaki Ahmetcan Kaplan, forma için mücadele ederek bu sezon önemli bir sınav verecek.

jurrien-timber-arsenal