Akneyi ne kurutur’ sorusu sivilce ve akne sorunuyla boğuşanlar tarafından soruluyor. Peki, akneyi azaltan yiyecekler, akne savar süper besinler nelerdir?

Yiyeceklerin sivilceye neden olup olmadığını ve hangi yiyeceklerin olağan sivilce suçluları olduğunu merak mı ediyorsunuz? Bu sinir bozucu küçük sivilceler, 13 yaşındaki halimizden daha inatçı olabilir ve ne yazık ki, bu sadece ergenlik çağındayken olan bir şey değil. Akneyi ne temizler doğal yöntemleri nelerdir?

Yetişkin sivilcesi, 25 yaşından sonra ortaya çıkan sivilcedir. Genç yaşlarda (çoğunlukla) sivilceye neden olan aynı faktörler ve besinler yetişkin sivilcelerinde büyük rol oynar. Bu ana katkıda bulunanlar dört ana kategoriye ayrılabilir: aşırı yağ üretimi (hormonlar ve stres), tıkanmış gözenekler, bakteriler ve iltihaplanma (çoğunlukla diyet ve genetikten).

Akneyi önlemek, akneyi azaltan yiyecekler, cilt sağlığı için en iyi yiyecekler ve sivilcelerle mücadele ediyorsanız kaçınmanız veya en aza indirmeniz için kullanışlı küçük bir rehber hazırladık. Akneyi önlemek için en iyi yiyecekleri keşfetmeye hazırsanız okumaya devam edin!

AKNEYİ TETİKLEYEN BESİNLER

Diyet ve sivilce arasındaki ilişki ve cilt sağlığı için besinler, birçok araştırmacı tarafından birçok farklı kurumsal ve bağımsız çalışmada derinlemesine incelenmiştir. Fransız araştırmacılar tarafından yapılan bir araştırma, süt, çikolata, yağlı/yağlı yiyecekler veya şekerli içecekler gibi gençlerde sivilceye neden olan yiyeceklerin yetişkinlerde de sivilceyi tetikleyebileceğini buldu. Bu tür yiyeceklerin sivilceye neden olmasının nedeni ürettikleri hormonlar, insülin seviyeleri ve sebum ile ilgilidir, yani sivilce çıkma şansınızı artırır. Bu nedenle, sivilcelerle mücadele ediyorsanız, not alın, bunlar sivilce ile kaçınılması gereken bazı yiyeceklerdir.

Akne Sorunu Yaşayanların Kaçınması Gereken Yiyecekler

1. Şeker - sivilce olasılığını sınırlamak için şekerli yiyecek ve içecekleri sınırlayın.

2. Süt - süt ve peynir alımını sınırlayın veya süt ürünü olmayan alternatiflerle değiştirin. Süt, sinir bozucu sivilcelere neden olduğu bilinen bir suçludur.

3. Rafine tahıllar - makarna, beyaz un ve tahıl, diyetinizde azaltmanız gereken başlıca suçlulardır.

4. Fast food - hızlı yiyecekler genellikle derin yağda kızartılır (iyi tür sıvı veya katı yağlar değil), bu yiyecekleri sınırlandırın veya mümkün olduğunca daha besleyici bir seçenek seçin.

5. Alkol - Hepimiz orada burada bir bardak kırmızıdan yanayız, ancak akneyi önlemek için aşırı miktarda alkolden kaçınılmalıdır.

CİLT SAĞLIĞI İÇİN EN İYİ BESİNLER: AKNEYİ AZALTAN YİYECEKLER

Akneyi ne geçirir hatta akneyi en hızlı ne geçirir’ dediğinizi duyar gibiyiz. Birazdan vereceğimiz 8 etkili tavsiyeyi uyguladığınızda, bir müddet sonra yüzünüzdeki bu sıkıcı görünümden kurtulduğunuza şahit olacaksınız. İşte, akneyi azaltan yiyecekler ve öneriler!

1. Omega 3 - Omega 3'ler harika anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Somon, balık, istiridye, keten tohumu ve chia tohumu gibi yiyeceklerin tümü sivilceye neden olabilen iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olacaktır. Omega 3'lerin cilt sağlığı ve akneyi önlemek için harika besin kaynakları olduğu bilinmektedir.

2. Meyveler ve Sebzeler - Tabağınızı renkli sebze ve meyvelerle doldurun, daha fazla renk çeşidi, daha geniş bir besin yelpazesi ve akne ile savaşan antioksidanlar anlamına gelir. Meyve ve sebzeler ayrıca bağırsak mikrobiyotasını iyileştiren lif bakımından da yüksektir, bu bağırsaklarımızdaki toksinleri ortadan kaldırmada sindirim sistemine yardımcı olan bakterilerdir. Yeşilleri ve kırmızıları almak için yeterli zaman bulamıyor musunuz? Bağırsak sağlığını, asit-alkali dengesini ve antioksidan korumayı desteklemek için 23 besleyici yeşil ve kırmızıdan oluşan bir tam gıda karışımından akne ile savaşan besinleri artırmak için Acai Berry gibi kırmızı meyveleri ve yeşillikleri tüketmeyi deneyin.

3. Çinko, C Vitamini + silika - Bu besinler açısından zengin besinler cilt onarımına yardımcı olur. Özel cilt, saç ve tırnak faydaları için güzellik bakım ürünlerine sentetik olmayan çinko, silika ve C vitamini koymamızın nedeni aslında budur.

4. Kolajen - Kolajenden bahsetmişken, kolajen alımınızı artırmak cilt onarımına ve bağırsak sağlığına yardımcı olacaktır. Yaşlandıkça, cildinizdeki kolajen içeriği her yıl azalır, bu nedenle kolajen peptitleri, sentetik olmayan çinko kaynakları + C vitamini içeren bir kolajen takviyesi almak bu değerli cildin iyileşmesini destekleyecektir. Kolajen, akneyi geçirmek ve sağlıklı ve parlak bir cilt için harika bir tamamlayıcıdır.

5. Beta karoten - beta karoten (sarı, turuncu ve yeşil yapraklı meyve ve sebzeler) bakımından yüksek gıdalar, iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur ve hücre yenilenmesini teşvik eder. Hücre döngüsünü destekleyen yiyecekler, akne önleme ve sağlıklı cilt için yenebilecek en iyi yiyeceklerdir.

6. Selenyum - selenyum içeren yiyecekler (sarımsak, yumurta, kahverengi pirinç, ton balığı, somon). Selenyum, vücudun iltihapla savaşan özel bir enzim üretmesine yardımcı olur. Ayrıca cildi destekleyen diğer antioksidanları korumak için de çalışır.

7. Su - Günde en az 2 litre su içmek toksinleri azaltır ve suyun sağladığı ekstra hidrasyon nedeniyle aknenin önlenmesine yardımcı olur. En büyük organımız olduğu için nemli kalmak harika bir cilt için çok önemlidir, bu yüzden neden ona hak ettiği saygıyı vermiyorsunuz?

8. Güzellik uykusu - Son olarak, o güzellik uykusu saatlerini alın. Yediğiniz yiyecekler nasıl uyuduğunuzu doğrudan etkiler, işlenmiş yiyecekler genellikle uykunuzun bölünmesine neden olabilir. İyi beslenme ile dengeli bir diyet yiyerek, kendinize iyi bir gece uykusu alma ve akne önleme şansını artırma şansı veriyorsunuz!

Editör: Didem Bektaş