Altını olan kişiler her gün altın ile ilgili araştırmalar yapmaktadır. Özellikle 2023 yılında hemen her şeyin fiyatı değiştiğinden dolayı altın fiyatlarının da değişiklik göstereceği düşünülmektedir. Altın için zaman zaman yaptığı açıklamalarıyla gündeme gelen İslam Memiş’ten uyarı geldi. Özellikle zaman zaman yaptığı gram altın tahminleriyle gündeme gelen İslam Memiş, altının 1450 TL’ye yükseleceğini iddia etti.

Daha önce 2023 yılında yatırım tavsiyesi olarak gümüşün yılı diyen ekonomi ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş altın ile ilgili yeni değerlendirmelerde bulundu. İslam Memiş tarafından yapılan değerlendirmede altının 1450 TL seviyesine çıkacağına değindi. Finans ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş tarafından:

Biz orta vadede ons altında 2 bin dolar üzerinde ataklar bekliyoruz bu da gram altının 1200-1280'li rakamları konuşacağımı, devamında 1450 lira seviyelerini konuşabileceğimizi bekliyorum.

2023 Yılı Gümüş Yılı Olacak

Biz yatırımcısına sık sık şu uyarılarda bulunuyoruz. Risklerinizi mutlak dağıtın. 2023, 2022'ye göre çok daha belirsiz olacak. Riskleri dağıtmak çok önemli.

100 bin TL paranız varsa tamamıyla altın almaktansa gümüşün getirisinden de yararlanmak gerekiyor. 2022'de gram altın yüzde 43 kazandırdı, gümüş gramı yüzde 45 kazandırdı. Gümüşün bu yıl altından daha fazla getirisi olacağını düşünüyorum. Birkaç ay sonra 1200, 1300'lü rakamları gördükten sonra gram altında daha fazla pişmanlık yaşayacaksınız. Şu anda da gümüş var. Sepetinize koyabilirsiniz.

Altın tarafındaki hikaye belli. Yatırım aracı ama gümüşün hikayesi bambaşka. Fiziki olarak gümüşe ihtiyaç var. Sağlık sektöründe, bilişim sektöründe kullanılıyor. Bankaya giden vatandaşlarımız altın hesabı açar gibi de gümüş hesabı açabiliyorlar.