Yazılı açıklama yapan Uraloğlu, projenin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni İskenderun Limanı'na en kısa güzergâhtan bağlayacağını belirtti.
ÜÇ DEV TÜNEL İNŞA EDİLECEK
Proje kapsamında Amanos Dağları'nın altından geçecek şekilde her biri yaklaşık 20 kilometre uzunluğunda 2 kara yolu ve 1 demiryolu tünelinin yapılacağını kaydeden Uraloğlu, toplam tünel uzunluğunun 60 kilometreye ulaşacağını ifade etti.
Uraloğlu, ❝Tünellerimiz dünyanın ilk fonksiyonel üçlü tüp projesi olacak❞ dedi.

ULAŞIM MESAFELERİ KISALACAK
Proje sayesinde bölgedeki sanayi merkezlerinin İskenderun Limanı'na daha hızlı ulaşacağını belirten Uraloğlu, birçok güzergâhta mesafe ve süre avantajı sağlanacağını söyledi.
Amik Ovası'nın tarımsal üretimi ile Güneydoğu Anadolu'nun sanayi ve ihracat kapasitesinin limana daha hızlı ulaşacağını vurgulayan Uraloğlu, projenin bölgenin lojistik gücünü artıracağını ifade etti.
1,55 MİLYAR AVROLUK FİNANSMAN
Projeye yönelik finansman sürecinin tamamlandığını belirten Uraloğlu, Societe Generale liderliğinde toplam 1,55 milyar avroluk finansman sağlandığını açıkladı.
Yer tesliminin gerçekleştirildiğini ve mobilizasyon çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Uraloğlu, projenin tamamlanmasıyla İskenderun Limanı'nın Doğu Akdeniz'in stratejik ticaret merkezlerinden biri haline geleceğini söyledi.






