Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte dalış severler rotalarını çizmeye başladı. Nefes kesen sualtı güzellikleri ile Türkiye'nin en ünlü dalış yerlerinin bulunduğu Antalya'da hazırlıklar başladı. Gazipaşa'dan Kalkan'a uzanan sahil şeridi üzerinde 222 dalış noktası bulunuyor!

Sualtı güzelliklerini gözler önüne seren fotoğrafçı Tahsin Ceylan'dan gelen kareler sizlerle...

Sezonda bir gün içinde 1000 dalış yapılıyor. 60 dalış şirketi tarafından turlar düzenleniyor, profesyonel rehberler ile dalış turları yapılıyor.

Bu turlar sırasında en dikkat çeken detay ise, tarihi batıklar...

Antalya'da su altı dalışları her mevsim devam ediyor. Ancak Nisan ayında sezon başlayacak. Yabancı turistin gelmesiyle ilgi ve alaka da artacak.

Bu noktalarda su sıcaklığının birkaç hafta içinde 21 dereceye çıkması bekleniyor.

Tecrübesi olmayan turistler profesyonel hocalar eşliğinde keşif dalışları yapabilecek. Lisanslı profesyoneller ise ellerindeki lisansa göre 18 ila 30 metreleri bulan belgeli dalışları gerçekleştirecek.

Kaleiçi Yat Limanı açıklarında Fransız Sosyete Batığı görülebilecek batıklardan biri.

Manavgat'daki bir dalış rotasında ise ABD Savaş Uçağı görülebiliyor. Tekirova açıklarında bulunan Üç Adalar mevkiinde de yine harika dalış noktaları bulunuyor.

Amatör turistik dalışlar 5 metreyle sınırlandırıldı. Pek çok ada ve açıkta ise yer altı müzesi niteliğinde turlar yapılabilecek.