Rize'nin tescilli ürünü Anzer balı 2 bin liralık kilogram fiyatıyla satışa sunuldu. Anzer balı fiyatı zam rekoru kırdı!

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin yaylalarında yetişen her tarım ürünü enfes lezzetiyle büyülüyor. Rize'nin coğrafi işaretli dünyaca ünlü Anzer balı da bu ürünlerden biri. Anzer balı fiyatları ise dudak uçuklatıyor. Pek çok tarım ürünü gibi Anzer balı da zamlandı. Kilosu 2 bin liradan satılan bal, raflarda yerini aldı. Öncelikli olarak hasta olan müşterilerin siparişleri teslim ediliyor.

Rize Anzer Yaylası'nda üretilen Anzer Balı, kontrolden geçmek üzere Hacettepe Üniversitesi'ne gönderildi. Onaylanan ürünler mühürlendi ve coğrafi işaret bandrolüne kavuştu. Ambalajlanan Anzer balları 250 gr, 500 gr ve kiloluk kavanozlar halinde kilosu 2 bin TL'den satışa sunuldu.

Siparişlerin yetişmediğini, yurt içi ve yurt dışından yoğun talep olduğunu beliren Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Muzaffer Deniz, siparişlere yetişmek için büyük bir hızla çalıştıklarını söyledi.

Tüketiciler sahte Anzer Balı konusunda uyarıldı. Hakiki ballarda coğrafi işaret logosu bulunuyor. Üzerindeki kazıma bölümünü kazıyıp kare kodu okutarak ürünün orijinalliği kontrol edilebilir.

Editör: Didem Bektaş