Apple'ın 15 inçlik Macbook dizüstü bilgisayar modelinin bu yıl içinde piyasaya çıkması bekleniyor. İşte, cihazdan beklenen özellikler!

Apple, 12 inç model ve daha büyük bir 15 inç model dahil olmak üzere iki yeni model sunarak MacBook Air serisini yenilemek için çalışıyor. 2023 yılında 12 inçlik MacBook yerine 15 inçlik bir MacBook tanıtılacak. MacBook Air dizüstü bilgisayar 2023 yılında çıkacak.

Şu an itibariyle, yakında çıkacak olan bu 15 inç MacBook Air hakkında pek bir şey açıklanmadı. Ancak ekran analisti Ross Young, daha önce Apple'ın MacBook Air için 15,5 inçlik ekran panellerinin üretimine 2023'ün ilk çeyreğinde başlayacağını söylemişti. Zaman çizelgesi değişmezse, cihaz bu baharda resmi olarak piyasaya sürülebilir.

Tasarıma gelince, MacBook Air'in yakın zamanda güncellendiği göz önüne alındığında, şirketin yeniden tasarlanmış bir modeli piyasaya sürmesini beklemiyoruz. Yani cihaz, mevcut modellerle hemen hemen aynı tasarıma sahip olacak.

Dizüstü bilgisayar, Apple'ın henüz açıklamadığı M2 yongası veya M2 Pro işlemcisinden güç alabilir. Bu yıl birkaç Mac cihazına daha güç sağlayacak olan yeni M2 serisi yongaların yakında duyurulması bekleniyor.

Daha önce bu yıl veya 2024'te piyasaya sürüleceği belirtilen 12 inç MacBook Air, artık şirketin kısa vadeli planlarında yer almıyor, bu da cihazın yakın zamanda gelmeyeceği anlamına geliyor.

Editör: Didem Bektaş