Apple iPhone 15'in ekranı, yeni Dynamic Island'da üretim sorunları ile karşı karşıya. Yeni Apple patenti haberinin de detayı haberimizde.

IPHONE 15 EKRAN SORUNU MU YAŞANIYOR?

Apple iPhone 15 serisi bu yılın sonlarında piyasaya sürülecek. Ancak görünüşe göre şirket, yeni Dynamic Island özelliğinden kaynaklanan iPhone 15 ve 15 Plus modellerinin ekran üretiminde sorunlar yaşıyor.

Farkında olmayanlar için, en büyük tasarım değişikliklerinden biri, ekrana artık yalnızca üst düzey Pro modellerinde değil, tüm seride yer alacak olan Dinamik Ada'nın eklenmesidir. Bununla birlikte, ekranda yine de belirli farklılıklar olacaktır. iPhone 15 Pro modelleri, en yeni LTPO OLED ekranı korurken, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus, Dynamic Island kesimine sahip daha ucuz LTPS panellerine sahip olacak.

Yeni bir rapora göre, Cupertino merkezli devin tedarikçilerinden biri olan BOE, ekran panellerindeki Dynamic Island kesimini delme konusunda sorunlar yaşıyor. Bu ekranlar iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'ta yer alacak. Bu nedenle Apple, ekran üretim planlarında değişikliğe gitti. iPhone üreticisi, daha ucuz iPhone 15 modelleri için seri üretim teşhir planlarını Mayıs ayına kaydırıyor ve Samsung'tan bunları yapmasını istiyor.

Bu programın, orijinal Haziran 2023 üretim zaman çizelgesinden bir ay önce olması dikkat çekicidir. Apple, Samsung'a iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max/Ultra modellerinde yer alacak üst düzey ekran panellerinin seri üretimine odaklanması için zaman tanımak için muhtemelen üretimi değiştiriyor.

APPLE YENİ PATENT Mİ ALDI?

Apple'ın patenti, iPhone'larda ve Apple Watch'ta biyometri ve hareket kontrolü için ekran altı teknolojisini ortaya koyuyor. ABD merkezli şirketin yeni aldığı patent, ekran altı teknolojisi ile ilgili.

Apple kısa süre önce, iPhone'larda ve Apple Saatlerde biyometri ve hareket kontrolü için kullanılabilecek bir ekran altı sensör teknolojisini sergileyen bir patent başvurusunda bulundu. Patent, alınan kızılötesi ışığa dayalı olarak sensör verileri üretebilen ve daha sonra yakınlık algılamayı gerçekleştirmek, harici nesnelerin görüntülerini yakalamak, yüz özelliklerini belirlemek, yönünü algılamak için kontrol devresi tarafından işlenebilen bir kuantum film kızılötesi sensörünün kullanımını özetliyor. Kullanıcının bakışını algılar, nesne konumunu takip eder ve fiziksel hareketleri algılar.

Bu teknolojinin getirebileceği heyecan verici olanaklara rağmen, ekran teknolojisi uzmanı ve analist Ross Young, sensörle ilgili sorunlar nedeniyle panel altı Face ID teknolojisinin uygulanmasının 2025 veya sonrasına kadar mümkün olmayabileceğini belirtti. Ancak Apple'ın mühendislik ekipleri, bu zorlukların üstesinden gelmenin ve teknolojiyi uygulamanın en iyi yolunu belirlemenin yolları üzerinde çalışıyor.

Apple, ekran altı Face ID teknolojisine ek olarak, iPhone için Touch ID'nin ekran altı sürümünü de denedi. Yakın gelecekte çıkacak iPhone 15 veya diğer üst düzey modellerde yer alması pek mümkün olmasa da, iPhone SE gibi alt düzey modellerde geri dönüş yapma ihtimali var. Face ID ile birlikte bu ikili kimlik doğrulama yaklaşımı, Face ID'nin düzgün çalışmayabileceği durumlarda özellikle faydalı olabilir ve ek bir güvenlik düzeyi sunar.

Genel olarak, Apple'ın en son patenti, ekran altı sensör teknolojisi için cihazlarımızla etkileşim şeklimizi değiştirebilecek heyecan verici olasılıkları sergiliyor. Teknoloji uygulanmadan önce üstesinden gelinmesi gereken zorluklar olsa da, Apple'ın mühendislik ekiplerinin çeşitli yaklaşımları keşfetmeye ve ileriye dönük en iyi yolu belirlemeye kararlı oldukları açık.