Nissan Skyline nihayet elektrikli bir fastback ve SUV olarak yeniden doğmak üzere elektrikli araç segmentine geçiş yapıyor. İşte ayrıntılar...

Lazer Markalama Önemi Lazer Markalama Önemi

İkonik spor otomobil tamamen elektrikli hale geliyor. Yeni bir rapora göre Nissan Skyline, SUV'a ek olarak güçlü bir elektrikli fastback olarak yeniden doğacak.

Nissan Skyline elektrikli SUV ve fastback olarak yeniden doğacak

Nissan'ın Skyline'ı, 1969 yılında Prince Motor Company (orijinal Skyline yapımcısı) ile birleşme sonrasında doğdu.

Aynı yıl, daha fazla güç ve yol tutuşuna sahip GT-R versiyonu tanıtıldı. Çeşitli makyajlar yapıldı ancak Nissan ikonik R32 Skyline GT-R'ı 1989'da piyasaya sürdü.

Nissan Skyline GT-R, 90'lı yılların otomotiv dünyasına hakim olduktan sonra "Godzilla" lakabını kazandı. Spor otomobil, bugün bildiğimiz Nissan GT-R'nin öncüsü olarak biliniyor.

Nissan, Mart ayında bir dönüşüm projesi olduğu ortaya çıkan elektrikli R32 Skyline GT-R'nin tanıtımını yapmıştı. Ancak Kasım ayında Japon çıkışlı Best Car Web'in bir raporu, aracın elektrikli bir SUV olarak yeniden doğacağına işaret ediyordu.

Elektrikli Skyline SUV, Nissan Ariya'yı temel alacak ve 2025 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Rapora göre 450 beygir gücü üzerinde olacak ve ABD'de Infiniti markası altında satılabilecek. Mevcut Skyline, Kuzey Amerika'da Infiniti Q50 olarak satılıyor.

Japon satış noktasından gelen yeni bir rapor, Skyline'ın aynı zamanda 4 kapılı fastback olarak da geleceğini iddia ediyor. Rapor, elektrikli Nissan Skyline fastback'in, 4 tekerlekten bağımsız olarak kontrol edilen bir sürüş için önde ve arkada iki motorla 443 beygir gücüne sahip olacağını öne sürüyor.

Infiniti, geçen ay Qe elektrikli sedan konseptini (yukarıdaki resimde) tanıttı ve ilk elektrikli aracının önizlemesini yaptı. Önde ve arkada markanın imzasını taşıyan “dijital piyano tuşu” aydınlatması bulunuyor. Modeli gösteren bayiler, onu boyut açısından Tesla Model S ile karşılaştırırken, diğerleri bunun Q70'in "çarpıcı bir evrimi" olduğunu söyledi.

Nissan zaten Japonya'da bir Skyline crossover'ı piyasaya sürdü ancak sınıfındaki daha ucuz SUV'larla rekabet edemedi.

Daha da önemlisi crossover Skyline alıcıları arasında popüler değildi. Fastback versiyonu, mirasını elektrik çağında canlı tutmaya yardımcı olabilir.

Nissan, İngiltere'de en çok satan SUV'larından ikisi olan Juke ve Qashqai'nin elektrikli versiyonlarını üreteceğini açıkladı. Tamamen elektrikli bir Skyline fastback, portföye biraz çeşitlilik katacak ve başka bir SUV bekleniyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? Elektrikli Nissan Skyline fastback'i görmek ister misiniz? Bir SUV'a ne dersiniz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Editör: Didem Bektaş