Yakın geçmişte Tolga Zengin-Onur Kıvrak rekabetiyle çok rahat maçlar izleyen ve en sağlam mevkiyi kale olarak gören Trabzonspor taraftarı, son dönemlerde ise bambaşka bir ruh haline bürünmüştü. Onur Kıvrak’ın sakatlanmasının ardından kaleyi devralan iki genç Fatih ve İbrahim’in performansları vasatın altında kaldı, daha önce kalecileriyle önemli puanlar kazanan Bordo-Mavililer bu kez kritik kayıplar yaşadı. Bu tablo, devre arası için kaleci arayışını kaçınılmaz kılmış, gündeme birçok isim taşınmıştı.

Gürdal’ın tercihi

Bu süreçte dönemin transferdeki önemli karar vericisi, CEO Burak Gürdal, tercihini Kayserispor’un kalecisi Hakan Arıkan’dan yana kullandı ve Başkan Hacıosmanoğlu ve teknik direktör Ersun Yanal da onayladı. Hakan Arıkan başlarda eleştirilirken üst üste sergilediği performanslar tüm soru işaretlerini ortadan kaldırdı. Forma giydiği 5 maçta kalesinde sadece 2 gol gören Hakan Arıkan’ın zirve yaptığı maç ise Fenerbahçe karşılaşması oldu.

Yerel basından övgü

Özellikle maçın ikinci yarısında gelişen Fenerbahçe ataklarında kalesini gole kapatan Bordo-Mavili eldiven, skoru direkt etkileyen isim oldu. Hakan Arıkan, maçın ardından mütevazı konuşup, “Bu bir takım oyunu. Bugün ben kurtardım, yarın arkadaşlarım gol atar kazanırız. Ben sadece kendimi görevimi yapmış kabul ediyorum” derken, ulusal ve özellikle de yerel basın kendisini göklere çıkardı.

Onur’dan tebrik telefonu

Hakan Arıkan, maçın ardından otele gelen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu başta olmak üzere gelen tebriklerle büyük mutluluk yaşadı. Ancak Bordo-Mavililer’in 1 numarasını en çok memnun eden telefon ise sakatlığı devam eden takım kaptanı ve meslektaşı Onur Kıvrak’tan geldi. Hakan Arıkan’ı arayan Onur Kıvrak’ın tebriklerini  iletip bundan sonrası içinde başarılar dilediği belirtildi.
Editör: TE Bilişim