Trabzon Büyükşehir Belediyesi dev içme suyu ve altyapı yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Arsin ilçesinin yıllara sair sorunu olan içme suyu problemini tamamen ortadan kaldıracak olan Arsin İçme Suyu ve İçme Suyu Arıtma Tesisi İnşaatında sona doğru gelindi. İş kapsamında 82 kilometrelik içme suyu isale hattı ile arıtma tesisinin yapımı tamamlanırken, içme suyu isale hattının 42 kilometrelik kısmına (Elmalan Mahallesi’ne kadar) deneme amaçlı ilk su verildi. 

GENÇ: “YILLARIN ÖZLEMİ SON BULUYOR”
Arsin halkının yıllardır bu projenin özlemini çektiğini ifade eden  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Şehrimizin içme suyu alanındaki en büyük projelerinden biri olan Arsin İçme Suyu ve İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesinin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Arıtma tesisi inşaatımız ile 82 kilometrelik içme suyu isale hattımızın da inşaat çalışmaları sona erdi. Su hattımızı test etmek amacıyla su verme işlemleri yapıldı. İnşallah önümüzdeki aylarda hemşehrilerimizin yıllardır özlemini çektiği memba kalitesindeki suyu halkımızla buluşturacağız” dedi. 

Özel İmperial Hastanesi 17. yılını kutlamanın gururunu yaşıyor Özel İmperial Hastanesi 17. yılını kutlamanın gururunu yaşıyor

3 İLÇEDE 42 MAHALEYE SU SAĞLAYACAK
İlçelerin kronik hale gelmiş içme suyu sorunlarını teker teker çözüme kavuşturacaklarının altını çizen Başkan Ahmet Metin Genç, “İçme suyu sorunu yaşayan ilçelerimizin başında Arsin geliyordu. Bu projemizin tamamlanmasıyla birlikte ilçemize uzun yıllar hizmet edecek bir içme suyu tesisini halkımızın hizmetine sunmuş olacağız. Arsin’in 32, Araklı’nın 7 ve Yomra’nın 3 mahallesi olmak üzere toplam 42 mahallemizde yaşayan yaklaşık 35 bin insanımızı memba kalitesinde bir içme suyu ile buluşturacağız” ifadelerini kullandı.  

TESİS SAYESİNDE 17,5 MİLYON TL’LİK TASARRUF 
İş kapsamında bugüne kadar; 82 kilometre uzunluğundaki içme suyu isale hattının imalatı tamamlandı. 2 maslak, 31 tahliye odası, 38 adet vantuz odası ve farklı ebatlardaki 7 adet içme suyu deposunun da yapımı bitirildi. Saniyede 263 litre su arıtma kapasitesine sahip arıtma tesisinin yapımı tamamlandı. Proje kapsamında ayrıca; 286 KW kapasiteli 1 adet mikro HES montajı tamamlanmış olup enerji hattı çalışmalarında da sona gelindi. HES sayesinde yıllık 4,5 milyon TL gelir elde edilmesi planlanıyor. Arıtma tesisi sayesinde tüm depolara cazibeli şekilde su ulaştırılacağından terfi merkezleri ve pompa sistemleri devre dışı kalacak olup; bu sayede de yıllık yaklaşık 13 milyon TL enerji tasarrufu sağlanacak.

Editör: Haber TS