Son dakika haberi: İşçi ve işverenleri yakinen ilgilendiren flaş bir gelişme yaşanıyor. Karar çıkmak üzere… Peki, asgari ücret 12.000 TL mi olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ülkenin en önemli gündem konularından asgari ücret ile alakalı art arda açıklamalar yapmıştı. Asgari ücrete ara zam gelecek mi sorusuna yanıt bekleniyordu. Kulislerde bu rakam ile ilgili çeşitli söylentiler dolaşıyordu. Zam bekleyen vatandaş bu haber karşısında ne yapacağını şaşırabilir!

Asgari ücrete gelecek zam oranı henüz netleşmezken, bazı kesimler bu rakamın 11 ila 12 bin lira arasında olacağını iddia ediyor. Ekonomik kriz ayyuka çıkmışken, milyonlarca kişi asgari ücretle geçinmek zorunda. Bu sebeple emekliler ve çalışanların gözü kulağı çıkacak kararda...

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete Temmuz ayında ara zam yapılacağını belirtmişti. Bu rakamın belirlenmesi enflasyon oranına bağlı. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde asgari ücret %54.66 zamlanmıştı. Bu yıl benzer oranda bir artış olursa 12.000 TL gündeme gelebilir.

Temmuz ayında gelecek zam oranı henüz netleşmezken, milyonlarca kişi konuyu takipte.

Editör: Didem Bektaş