Asus ROG Phone 7, 13 Nisan'da resmi bir lansman ile tanıtılacak. İlk canlı görüntüleri az önce paylaşıldı. İşte tüm özellikleri!

Asus ROG Phone 7'nin teknik özellik sayfası yayınlandı. Bu, akıllı telefonun bir oyun amiral gemisi için uygun diğer performans odaklı son teknoloji donanımla birlikte bir Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti ile donatılacağını gösteriyor.

Asus ROG Phone 7 Tasarımı

Asus ROG Phone 7'nin canlı görüntüleri de sızdırıldı. Cihazın ön panelinde Sızan görüntülere göre, yaklaşan ROG Phone 7, selefi ROG Phone 6'ya benzer bir tasarıma sahip olacak. grafikler ve nokta vuruşlu aydınlatma için bir kesme bulunuyor.

Cihazın ön tarafında hafif kalın çerçeveler ve üst çerçevenin sağ tarafında konumlandırılmış bir ön kamera bulunacak.

Üst ve alt çerçevelerin kenarlarında çift hoparlör bulunur ve USB Type-C bağlantı noktası ile 3,5 mm kulaklık girişi alt kenarın karşılıklı yanlarında bulunur. Son olarak güç ve ses düğmeleri telefonun sağ kenarına konumlandırılmış.

Asus ROG Phone 7 Özellikleri

Yaklaşan ASUS ROG Phone 7'nin, 165Hz yenileme hızı ve Full HD+ çözünürlüğe sahip 6.78 inçlik büyük bir E4 AMOLED ekrana sahip olması bekleniyor. Muhtemelen bir ekran altı parmak izi tarayıcısına sahip olacak. Telefonun gücünü Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen2 işlemcisi, LPDDR5X RAM ve UFS 4.0 depolama biriminden alması bekleniyor. Geekbench'te 16 GB RAM ile tespit edildi.

Cihazın Android 13 OS ve ROG UI üzerinde çalışacağı söyleniyor. Vanilya modelinde 32 megapiksel ön kamera ve 13 megapiksel ultra geniş lens ve 5 megapiksel kamera ile 50 megapiksel birincil kamera bulunacak. ROG Phone 7'nin 65W hızlı şarj özellikli 6000mAh bataryaya sahip olması bekleniyor. 240 gramdan daha hafif olacak IP54 dereceli su geçirmez ve toz geçirmez bir kasaya sahip olacak.

Söylentilere göre temel model Asus ROG Phone 7 fiyatı  580 dolar civarında olacak ve 13 Nisan'da ABD, Çin, Tayvan ve Hindistan gibi çeşitli pazarlarda satışa sunulacak.