Zafer Partisi Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayını açıkladı. Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan kimdir?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhuriyet'in kuruluş felsefesi üzerine Ata İttifakı ile yola çıktıklarını dile getirerek Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı olarak Sinan Oğan adını öner sürdü. Peki, eski MHP'li Sinan Oğan kimdir?

Zafer Partisi tarafından genel merkezde düzenlenen toplantıda seçimler adına ittifakta bulunan partilerin genel başkanları bir araya geldi. Ümit Özdağ toplantıda Ata İttifakı'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter bir devlet olduğundan yola çıkarak hareket edeceklerini söyledi.

Türkiye'nin tarikatlar ve cemaatlere bağlı kurumlardan temizleneceğinin sözünü veren Zafer Partisi Ata İttifakı ile 14 Mayıs'ta büyük bir mücadele vereceklerini açıkladı. Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, dünyada hiçbir kuvvetin kendilerini yenemeyeceklerini söyledi. "Arkamızda para babaları dış güçler yok" diyen Oğan, "Hep birlikte zafere gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu gelişmeyle birlikte pek çok vatandaş Sinan Oğan kimdir sorusuna yanıt aramaya başladı. Sinan Oğan sosyal medyada gündem oldu.

Sinan Oğan Kimdir?

1967, Iğdır doğumludur. Marmara Üniversitesi İİBF Bölümü mezunudur ve yüksek lisansını aynı okulda yapmıştır. Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi'nde doktorasını yapmıştır. Üniversitelerde araştırma ve öğretim görevlisi, dekan yardımcısı olarak görev yapmıştır. TİKA Azerbaycan temsilcisi olmuştur. ASAM Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası Başkanlığı ve TÜRKSAM Başkanlığını yapmıştır. 2011 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Iğdır milletvekili seçilmiştir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: Didem Bektaş