Sevgili Haberts.com Okurları uzun bir aradan sonra sizlerle birlikte olmanın ve tekrar yazmanın mutluluğu içerisindeyim. Öncelikle sezonun rüya gibi başladığını ve benimde bu rüyada kaybolduğu demeden geçemeyeceğim. Bu yazıda sezon içindeki Trabzonspor’u anlatmaya ve değerlendirmeye çalışmayacağım. Dünkü maçta değerlendireceklerim taktiğin hocanın oyuna müdahalesinin zamanlamanın ne kadar önemli olduğu yönünde olacak. 

Trabzonspor ilk yarıya daha çok geride bekleyerek ve rakibi karşılayarak başladı. Özellikle solbekte Trondsen ve ortasahada Berat, Siopis ikilisi çok etkisiz kalınca Altay’ın baskılı oyunu neticesinde günün iyilerinden Cebrail’in golüne engel olamadı. Özellikle ilk dakikalarda taktik olarak rakip arzulu ve istekli olunca Trabzonspor rakip kaleye gitmekte zorlandı. Siopis 11’den çok hamle oyuncusu olması gerektiğini bir kez daha gösterdi. Altay’ın golü güzel gibi görünse de Trabzonspor savunmasının o pozisyonda daha proaktif davranması gerekirdi. Abdülkadir Ömür topla oynama sevdasından vazgeçmesi lazım. Top dağıtma, pas oyunu ve boş alan yaratma düşüncesi daha ağır bastığında daha faydalı bir oyun sergiliyor. 

İkinci yarıda dökülen ortasahadaki Berat ve Siopis’in direk alınması doğru karardı. Fakat Trondsen’e bu kadar dakika sabretmek sadece oyuncu grubuna güvenmenin değil takım olmanın, takıma sahip çıkan bir teknik direktör olabilmenin örneği olsa gerek. Kadro yapısı göz önünde bulundurulduğunda Denswil’i sola çekip Hüseyin’i oyuna alabilirdi. Fakat Trondsen’in atak yiyen ve ileri çıkamayan kanadını bekle ve hamle yap ustalığıyla 80. Dakikada kazanma adına bir değişiklikle Koita’yı oyuna alarak beraberliği kabullenmeyen bir düşünceyle Abdülkadir’i solbeke çekerek büyük bir risk aldı. Çünkü Trabzonspor’un sol kanadı zayıf olsa bile Cebrail’in de savunma anlamında baskı yediğinde dağılan bir görüntü sergileyeceği aşikardı. Kazanamıyorsan yenilme düşüncesinden ziyade kazanabiliyorsan böyle kazan mantığı işe yaradı. Bu mantık tutmasa bile kimse bir şey diyemezdi. Koita oyuna girdi ve fişi çekti. Bir teknik direktörden beklenende zaten bu değil midir? Eldeki kadroyu en iyi şekilde 90 dakika boyunca kullanabilmek. Bakasetas ve Dorukhan oyuna girdikten sonra oyun tamamen Trabzonspor’a döndü. Altay’ın da Capel ile bulduğu net pozisyonlar olsa bile futbolda önemli olan kazanabilmektir. Altay bu futbolunu bütün maçlarda oynadığı takdirde zaten ligde kalıcı olacaktır. Fakat burada anlamlandırılması gereken durum Abdullah Avcı’nın eldeki kısıtlı kadroyla yapabildikleridir. Son tahlilde hakeme değinmeden geçemeyeceğim. Takdir haklarını Altay’dan yana kullandığı yetmiyormuş gibi Bakasetas’a da gereksiz bir sarı kart gösterdi.