BABACAN: TÜRKİYE İÇİN LİDERLERİN ORTAK MASADA BULUŞMASI ŞART

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı televizyon programında Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Meclis’te kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nu desteklediğini belirten Babacan, bu yapının yanında bir de “liderler masası” kurulmasının zorunlu olduğunu söyledi. Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm siyasi parti liderlerini ortak bir masaya davet etmesinin sürecin başarısı açısından kritik olduğunu vurguladı.

“Sayın Erdoğan, sayın Özel’i davet etse ne olacak ki? Tüm partiler bir araya gelse, herkes görüşünü söylese. Son kararı verecek olan yine iktidardır ama siyasette iklim ısınmadan bu süreç ilerlemez” ifadelerini kullanan Babacan, siyasi diyaloğun güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

“HASSAS BİR DÖNEMDEYİZ, İKLİM BOZULURSA SÜREÇ YÜRÜMEZ”

Babacan, sürece destek verdiğini ancak tedirginliklerinin bulunduğunu da dile getirdi. Yaşanan dönemin Türkiye açısından oldukça hassas olduğuna dikkat çekerek şu sözleri kullandı:

“Gerçekten hassas bir dönemdeyiz. Ben kaygılıyım. İklim bozulursa bu iş yürümez, tıkanır. Yüzde 5 bile ihtimal olsa destekleyeceğimizi söyledik. Sürece girdik ama yine de kaygılarım var.”

Sürecin başarıya ulaşması için siyasi gerginliklerin azaltılması gerektiğini vurgulayan Babacan, toplumun her kesiminin bu konuda temkinli ama kararlı olması gerektiğini belirtti.

“LİDERLER MASASI ÜLKENİN BEKASI İÇİN GEREKLİ”

Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açık bir çağrı yaparak ülkenin en kritik meselelerinde liderlerin ortak hareket etmesini önerdi. Sözlerine şöyle devam etti:

“Bu ülkenin bekasıyla ilgili bir konuysa Cumhurbaşkanı’nın tüm liderleri davet etmesi gerekir. ‘Bu memleket meselesi, iç tartışmaları bir kenara bırakalım’ diyebilmeli. Meclis’te komisyon kuruldu fakat bu kadar önemli bir konuda bir de liderler masası lazım. Cumhurbaşkanı böyle bir adımı atmalı.”

Babacan, böyle bir masanın oluşmasının siyasi hesaplardan bağımsız yürütülmesi gerektiğini söyleyerek, başarı üzerinden pay çıkarma ya da başarısızlıkta sorumluluğu başkalarına yükleme gibi yaklaşımlardan uzak durulması gerektiğini ifade etti.

“ERDOĞAN, ÖZEL’İ DAVET ETSE NE OLACAK Kİ?”

Babacan, liderlerin buluşmasının süreci güçlendireceğini belirterek şu çağrıyı yaptı:

Barzani’nin Silahlı Korumaları Tepki Çekti
Barzani’nin Silahlı Korumaları Tepki Çekti
İçeriği Görüntüle

“Sayın Erdoğan, sayın Özel’i davet etse ne olacak ki? DEM Parti, MHP, İYİ Parti… Tüm partiler bir masada otursa herkes fikrini söyler. Son kararı yine iktidar verir ama siyasette iklimin ısınması bu sürecin önünü açar. Aksi halde süreç her an bir yol kazasına uğrayabilir.”

Geçmişte benzer bir fırsatın değerlendirilemediğini söyleyen Babacan, “Böylesine önemli bir fırsat bir daha gelmeyebilir. Son kez 10 yıl önce böyle bir adım atılmıştı” diyerek sürecin kaçırılmaması gerektiğini belirtti.