Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonları yakından ilgilendiren 2024 asgari ücret tutarı konusunda önemli bir açıklamada bulundu.

Asgari ücrete Ocak ayında yapılacak zam ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Işıkhan, 2024 yılına ilişkin asgari ücret tutarları konusunda herkesin uzlaşma yolunda olmak istediğinden bahsetti.

2024 YILINA DAİR ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

Hedefin Aralık ayında yeni yıla dair asgari ücret tutarlarını belirlerken tam bir uzlaşı için olmak olduğundan bahseden Vedat Işıkhan, 2024 Ocak ve Temmuz dönemlerinde yapılacak zam oranının, halkı enflasyona ezdirmemek üzere belirleneceğini de söyledi.

Emeklilere zamlı ödemeler için büyük gün yarın! Emeklilere zamlı ödemeler için büyük gün yarın!

2,5 saat süren Türkiye Yüzyılında Sosyal Diyalog toplantısının ardından açıklama yapan Bakan Işıkhan, işverenler ve işçilerle bir araya geldiklerinde mümkün olan en ideal sonuca ulaşmak istediklerini söyledi. Son toplantıda Türk-İş, Hak-İş, DİSK ve TİSK temsilcileri de yer aldı.

Bakan Vedat Işıkhan, asgari ücret tutarının işçi ve işveren temsilcileriyle birlikte oybirliğiyle belirlendiğini hatırlattı. Türkiye'nin bulunduğu ekonomik koşulları göz önüne alarak asgari ücreti istenilen noktaya getirdiklerini savundu.

Geçen yıl 1,7 milyon işverenin fondan 500 lira destek aldığını hatırlatan Bakan Işıkhan, 2024 yılı için asgari ücret zammı konusunda bir kez daha uzlaşı içinde olacaklarını ifade etti.

Şimdilik yıl sonundan evvel yeni zam oranı veya net ve brüt asgari ücret tutarına dair herhangi bir veri bulunmuyor. Son gelişmeleri takip ediyoruz. Yeni bir haber geldiğinde sizlerle paylaşacağız. Bizi takipte kalın.

Editör: Didem Bektaş