Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Adil Karaismailoğlu, bugün CNN Türk TV’de Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı.
Bakan Karaismailoğlu, ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE’nin uzay yolculuğuna başlamasıyla, Türkiye’nin bu alanda dünyada 10 ülke arasında girdiğini söyledi.

Programda deprem bölgesi ve İstanbul’da ki olası bir deprem ile ilgili kamu yatırımları açısından konuşan Bakan Karaismailoğlu, “İstanbul’daki yapı stoğu, kentsel dönüşüm çok önemli konular. Mutlaka yapılması gerekiyor.
Vatandaşların kentsel dönüşüm anlamında teşvik edilmesi gerekiyor.
Böyle bir afet durumunda sıkıntılı günler geçirebiliriz” dedi.

TRABZONLULAR SAHİP ÇIKIYOR

Karaismailoğlu, TOGG Otomobiline Trabzon’da oluşan ilgi ile ilgili olarak,  “Müthiş ilgi var. Bunlar gurur verici işler. 60 yıllık teknolojinin üst seviyesinden direkt piyasaya girmiş olduk.
Şu an otomobil Trabzon’da.. Trabzonlular iyi sahip çıkıyorlar. Vatandaşımız böyle teknolojik gelişmelere çok açık ve sahip çıkıyor” dedi.

ekran-resmi-2023-04-15-110413


BASRA KÖRFEZİ, KARADENİZ’E BAĞLANACAK

Basra Körfezini, Türkiye’ye bağlayacak Kalkınma Yolunun Karadeniz Dahil Akdeniz, Marmara ve Kafkaslar’a bağlanacak projeyle ilgili bilgi veren Bakan Karaismailoğlu, “  Biz bu projeyi yeni açıklamaya başladık. Uzun soluklu bir proje… Basra Körfezini, Türkiye üzerinden bütün ulaşım noktalarına bağlayacağız.  Finans sorunu da olmaz. Orta koridora bağlanıyor. Burası hakikaten bir yeni İpekyolu olarak bütün dünya literatürüne geçecek çok önemli bir projenin alt yapısını kuruyoruz. Çok önemli proje” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KATILIMIYLA 3 MAYIS’TA AÇILACAK

Bakan Karaismailoğlu, Zigana Tüneli’nin 3 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı katılımıyla açılışının yapılacağını açıkladı. Bakan Karaismailoğlu,  “Zigana Tüneli bittiğinde Avrupa’nın en uzun, Dünyanın en uzun 3. Tüneli olacak.
Eski tünel 1800 rakımdaydı, ulaşmak için dağları tepeleri aşmanız gerekiyordu.  Ondan sonra yine dağları tepeleri ineceksiniz.
Tüneli 3 Mayıs’ta sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açacağız

Bu 14,5 km’lik yapısıyla hakikaten zor bir projedir. Burada tamamen yerli milli mühendislik çözümleri kullanıldı. Tamamen yerli mühendislerimiz ve işçilerimiz çalıştı.  
Bölgeyi müthiş rahatlatır. Dağları tepeleri aşıyorsunuz.
Eski tünel 1800 rakımdayken yeni tünel, 1200 rakıma düşürüyor.  
14,5 km’de kesintisiz tünel” dedi.

Editör: Haber TS