Altın fiyatlarında büyük ters köşe Altın fiyatlarında büyük ters köşe

Dünya Bankası ve IMF'nin yıllık toplantıları için Fas'ın Marakeş kentinde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek politika patikası ve ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Şimşek, “Para politikasının sonuçlarını almak için en az 1 yıla ihtiyacımız var. Kur korumalı mevduattan çıkmak istiyoruz” dedi.Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası ve IMF'nin yıllık toplantıları için bulunduğu Fas'ın Marakeş kentinde ekonomiye ilişkin yaptığı değerlendirmelerde bulundu.


“PARA POLİTİKASININ SONUÇLARI İÇİN 1 YILA İHTİYACIMIZ VAR”
Bakan Şimşek, "Dolar, gelişen ülke piyasalarına karşı güçleniyor. Para politikasının sonuçlarını almak için en az 1 yıla ihtiyacımız var. Kur korumalı mevduattan çıkmak istiyoruz” dedi.

“LİRA MEVDUATLARI DOLARİZASYONA GÖRE DAHA CAZİP HALE GETİRİYORUZ”
Bakan Şimşek Kur korumalı mevduata ilişkin ise, "Kur korumalı mevduattan çıkarken geleneksel lira mevduatları dolarizasyona göre daha cazip hale getiriyoruz" dedi. Şimşek konuşmasının devamında, doların, gelişen ülke piyasalarına karşı güçlendiğinin de altını çizdi. Şimşek, "Para politikası, politika faizinin ima ettiğinden daha sıkı" derken; kurala dayalı para politikasına geri dönüleceğini ifade etti.

Editör: Haber TS