Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya ve Trabzon havalimanlarının bayramda kırdığı rekor hakkında konuştu.

24 Haziran'dan Kurban Bayramı'nın son gününe dek Antalya Havalimanı'nda 137 uçak seferi çift yönlü olarak tamamlandı. 137 uçuş ile toplamda 195 bin 867 yolcu havalimanından gelip geçti. Rekor kıran Antalya havalimanının son başarısı 1 Temmuz günü yaşandı ve 188 uçuş ile 199 bin 419 yolcu ağırladı.

Trabzon Havalimanı ise 30 Haziran 2023 tarihinde kendi tarihinin rekorunu kırdı. 145 gidiş-geliş çift yönlü uçuşun sağlandığı kentte bu rakamların tesadüf olmadığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, "Bugüne dek yapılan çalışmaların karşılığını almak bizi mutlu etti. Bunlar yapılan yatırımların, verilen emek ve hizmetlerin açık bir göstergesidir. Önümüzdeki yıllarda ve bayramlarda yeni rekorlar kıracağız inşallah.” Şeklinde konuştu.

Trabzon, doğası, yaylaları, tarihi, kültürü ve gastronomisi ile Türkiye'nin en gözde turizm rotalarından biri. Körfez Ülkeleri, KKTC, Azerbaycan, Almanya gibi bölgelerden Trabzon Havalimanı'na bu bayramda 12 ülkeden uçak indir.