Trabzonspor Taraftarlar Birliği Başkanı ve aynı zamanda 1967 Değirmendere Spor Kulübü’nün de uzun yıllardır başkanlığını yapan Adem Söğüt, HaberTS’ye özel açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz sezonun 9. haftasında HaberTS’ye konuşan ve Trabzonspor’un şampiyon olacağının altını çizen Adem Söğüt bu sezon ile alakalı olarak, ”geçen sene şampiyonluğa inanmıştık. Futbolcular, teknik heyet, yönetim ve şehir olarak inanmıştık. Ben o inanmışlığı hissettiği için, Trabzon şehrinin üzerindeki ölü toprağının kalktığını gördüğüm için, bu sene kesinlikle şampiyon olacağımızı söylemiştim. Çok şükür şampiyon olduk. Bu seneye gelirsek, arada çok büyük puan farkı da yok. Takımlar arasında kalite farkı da yok. Dün akşam Fenerbahçe maçını izledik. Oynadıkları futbolu da gördük. Burada inanç önemli. İnanmaları lazım. Bir iki haftadır ölü toprağını attık sanki. Birlik beraberlik olursa neden şampiyonluk olmasın. Bir sene şampiyon olduk diye 40 sene daha mı ara vereceğiz yani. Vura vura gidelim, aynen devam edelim. İki olsun, üç olsun. Geçmiş yıllarda, Trabzonspor’un ilk kurulduğu dönemlerde, üç sene üst üste şampiyon olduk. Bir yıl ara verdik iki sene şampiyon olduk. Aynı şekilde devam edebiliriz.” İfadelerini kullandı.

Abdullah Avcı’nın ayrılık sinyali vermesi üzerine yaşanan süreç ile alakalı sorulan soruya cevap veren Adem Söğüt, ”Bütün diğer taraftar grubu lideri arkadaşlarımız ile birlikte hocamızın evine desteğe gittik. Başarılı bir hocamız var. Takımımızı yıllar sonra şampiyon yapmış bir hocamız var. Bir anda bir kırılma noktasında bırakıp gitmesinden yana değilim. Yani bıraktırılmasından yana değilim. Yani Abdullah hoca ile daha hikayemiz bitmedi. Devam edip şampiyonluklara, başarılara uzanmamız gerekiyor. Yani yollayıp kimi alacaksın? Şehre alışmış, ısınmış. Şampiyon yapmış teknik kadroyu iyi bilen, şehri artık yavaş yavaş çözmüş, öğrenmiş bir hocamız var. Bu kadar sabırsızlık nedir yani? Bu futboldur mağlup olabilirsin, galip gelebilirsin. Futbol 3 neticeli bir oyun. Hoca da darılmayacak küsmeyecek, bırakmayacak. Biz de arkasında olacağız sonuna kadar tabi ki.” İfadelerini kullandı.

25 Ocak saat 13:00’da Maçka’da oynanacak Maçka 15 Şubatspor ile 1967 Değirmenderespor arasında oynanacak mücadele sonrasında 1. Amatör Lig B Grubu’na veren eden takım belli olacak.

Maçka’ya beraberlik yeterken, zor bir süreçten geçen 1967 Değirmenderespor mutlaka galibiyet elde etmek zorunda. Konu ile alakalı olarak düşüncelerini aktaran kulüp başkanı Adem Söğüt,  “Ben öncelikle şunu söylemek istiyorum. 10 hafta önce Sürmene’de tatsız bir olay yaşandı. Ben yaptığımız şeylerden dolayı futbolseverlerden özür diliyorum. Biz 20 yıldır bu kulübü yönetiyoruz, 1 tane kırmızı kartımız yok. 1 gün cezamız yok. Ama o gün art niyetli bir hakem yüzünden biri Sırrı Sakık eleştirdi. 11, 12 yaşındaki çocukları dağa kaldırıp ellerine silah verip bu devletin askerine polisine mermi atan adam bizi eleştirebilir! Yıllarca hakemler sayesinde maç kazanmış Fenerliler, Galatasaraylılar da eleştirebilir! Ama biz de yıllarca hakemler yüzünden müzdarip olmuş bir Trabzonspor taraftarıyız. Trabzonspor bu ligin zencisi diyoruz. Bizim Değirmenderespor’da Trabzon amatörünün zencisi herhalde. Yaptığım şeyi kesinlikle tasvip etmiyorum. Futbolseverlerden de özür diliyorum.  Ama hakemin rakip takım yöneticileri ile oturması, maçın saatine 4 saat kala maçın hakeminin değişmesi, hakemlerin bizi yendirmesini anlatmaya da gerek yok. Ama takım ilk defa bu duruma geldi. Ama toparladık.  11 futbolcumuz 5’er 6’şar hafta ceza aldılar. Olsun onu da atlattık. Şimdi yarın, önemli bir maça çıkacağız. İyi olan kazansın. İlk maçta bir Maçkaspor’u burada 1-0 yeniyorken son 10 dakikada 2 tane gol yedik. Hatta biri 90+6 ‘da oldu. 2-1 yenildik, gittik soyunma odalarına hocalarını da futbolcularını da tebrik ettik. Biz zaten bunları hep yapıyoruz.  Sürmene’de ki bir tatsız olay bizim 20 yılımızı alıp gitsin istemiyoruz. Biz bu kulübe emek veriyoruz. Bizim kuruluş amacımız belli. Değirmendere semtinin takımıyız. Çocukları biz uyuşturucudan, kötü alışkanlıklardan uzak dursun diye her yıl 400, 500 bin lira bulup vermek zorundayız. Biz yarın bu kulübü kapatalım kulübün kapısı kapanır.” Dedi.

Yavuz Selim Stadı’nın kapanması üzerine taraftar sayısında azalması ile alakalı olarak konuşan Adem Söğüt,”Yavuz Selim ayrı bir kültürdü. Hastası olan, hastaneden çıkan, okuldan çıkan geliyordu. Yavuz Selim’in kapatılması tabi ki iyi olmadı. Futbol sahası kalması. Koca Değirmendere havzası, burada 10’dan fazla muhtarlık var. Mahalle var. 1 tane futbol sahası yok. Ondan sonra çocuklar kötü alışkanlıklara meğilleniyor. Meğillenir tabi kardeşim. Koca Değirmendere’de 1 tane spor sahası, spor alanı olmaz mı? 1 tane spor alanı olsun. Alt yapıları kuralım. Bütün branşlarda lige katılalım. Bir tane kulübemiz yok. Söylüyoruz olmuyor. Yetkililer çocukların spor yapmasını istemiyor herhalde.” Dedi.

 

Editör: Haber TS